16:14 18.06.2016

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїлі поліція порушила справу

2 хв читати
За фактом масового отруєння людей в Ізмаїлі поліція порушила справу

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїлі Одеської області поліція відкрила кримінальне провадження через порушення санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням, повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

"Станом на сьогодні з діагнозом "гостра кишкова інфекція" госпіталізовано близько 200 осіб, зокрема понад 130 дітей. Враховуючи, що люди продовжують звертатися по допомогу до лікарів, Ізмаїльський відділ поліції підняли за тривогою. У місті на базі загальноосвітніх шкіл додатково відкриваються пункти надання першої медичної допомоги", - написала Х.Деканоїдзе на своїй сторінці у «Фейсбуці» в суботу.

За її словами, поліцейські у складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів об'їжджають питні заклади, ринки та місця стихійної торгівлі, інформуючи, що, у зв'язку з обставинами, що склалися, торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та товаром, що швидко псується, заборонена.

"Це тимчасові заходи, які діятимуть до особливого розпорядження і встановлення спалаху зараження", - уточнила глава Нацполіції.

У свою чергу міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив, що, незважаючи на закриття об'єктів громадського харчування та ринків, місто не буде закрите.

"Місто не закривається. Ми закриваємо тільки об'єкти громадського харчування, а також ринки - центральний, тимчасові та стихійні. Об'єкти торгівлі продовжують функціонувати", - зазначив він, уточнивши, що причину захворюваності досі не встановлено.

У прес-службі Одеської обласної державної адміністрації у суботу поінформували, що з моменту першого випадку 193 жителі Ізмаїла та Ізмаїльського району звернулися по медичну допомогу, з них 119 дітей (2 - віком до 1 року).

"Зараз причину звернення медики-інфекціоністи мобільної групи класифікували як кишкову інфекцію середнього та легкого ступеня тяжкості. Виписано і переведено на амбулаторний етап лікування 79 пацієнтів, наразі у стаціонарі 114 осіб", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стан прем'єра Словаччини після замаху залишається серйозним, але прогнози вселяють оптимізм - глава МОЗ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА