11:34 19.06.2016

На два місяці заарештовано ще одного учасника схеми з розкрадання цукру "Аграрного фонду"

2 хв читати
На два місяці заарештовано ще одного учасника схеми з розкрадання цукру "Аграрного фонду"

Суд Солом'янського району Києва в суботу обрав арешт на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 4,8 млн грн, як запобіжний захід для посадової особи підприємства, задіяної у схемі розкрадання державного цукру загальною вартістю понад 300 млн грн зі складів "Аграрного фонду", повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Рішення суду передбачає тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 4,8 млн. грн, в той час як НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагали для затриманого застави на рівні розміру предмету злочину – 300 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Підприємця затримали у четвер, 16 червня 2016, в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"). 17 червня затриманому повідомлено про підозру.

Затримання підозрюваного відбувалося одночасно з обшуком в юридичній фірмі "Студія права", який здійснювався в рамках розслідування того ж провадження. Під час обшуку у справі Колесника детективи НАБУ були заблоковані в приміщенні невідомими в камуфляжі. Також на початку обшуку 10 людей намагалися пробратися в приміщення з метою перешкоджання слідчим діям, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, за результатами обшуку в приміщенні ТОВ "Юридична компанія "Студія права" в провадженні стосовно заступника прокурора Київської області Олександра Колесника вдалося зберегти неушкодженими і вилучити цінні речові докази у провадженні про розкрадання цукру зі складів Державного бюджетного спеціалізованої установи "Аграрний фонд" в Черкаській області.

О.Колесника було затримано 18 травня. 21 травня Солом'янський районний суд Києва заарештував його на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5,5 млн грн.

Раніше А.Ситник, виступаючи в парламенті, повідомив, що за махінації з цукром на $300 млн було затримано заступника прокурора Київської області. Злочин кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА