13:05 20.06.2016

Міністерство з питань окупованих територій досі не укомплектоване і не має бюджетного фінансування

2 хв читати
Міністерство з питань окупованих територій досі не укомплектоване і не має бюджетного фінансування

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб наразі не може виконувати свої функції через неукомплектованість штатом та відсутність фінансування, повідомив заступник міністра Юсуф Куркчі.

"На жаль, ми не можемо розпочати одразу виконувати завдання й вирішувати проблеми через те, що міністерство недоукомплектоване, на сьогодні ще не затверджено бюджетний рядок, не набрано штат, який має виконувати функції", - сказав Ю.Куркчі на прес-конференції у рамках благодійного фестивалю до Міжнародного дня біженця в понеділок у Києві.

Водночас заступник міністра висловив упевненість, що всі ці питання буде вирішено найближчим часом. "Я сподіваюся, що найближчим часом ми розпочнемо набір і навчання персоналу, і він у найкоротші терміни розпочне виконувати свої обов'язки, що значно полегшить життя людей, які цього потребують", - сказав Ю.Куркчі.

Ю.Куркчі було призначено першим заступником міністра з питань окупованих територій 18 травня цього року. Раніше він обіймав посаду завідувача відділу забезпечення діяльності уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу Адміністрації президента України.

Раніше, 20 березня, Кабмін на своєму засіданні створив Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Кабмін доручив новоствореному міністерству протягом одного місяця подати уряду проект положення про міністерство; його було затверджено 8 червня. Згідно з постановою, чисельність міністерства становитиме 105 осіб.

Очолив відомство Вадим Черниш, одним із заступників було призначеного колишнього голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туку.

15 червня Г.Тука заявив, що В.Черниш і його заступники досі не отримують зарплат і компенсацій службових витрат, а працівники відомства працюють на добровільних засадах. При цьому він назвав найбільшим досягненням міністерства спрощення порядку державної реєстрації переселенців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА