13:29 20.06.2016

Марчук: У Мінську майже домовилися про відведення військових підрозділів від лінії розмежування сторін на деяких ділянках

2 хв читати
Марчук: У Мінську майже домовилися про відведення військових підрозділів від лінії розмежування сторін на деяких ділянках

Під час останнього засідання підгрупи з безпеки тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі майже досягнуто домовленості про відведення підрозділів сторін від лінії розмежування на низці ділянок, повідомив представник української сторони в підгрупі, екс-прем'єр України та екс-глава СБУ Євген Марчук.

"На останньому засіданні практично досягли домовленостей відведення по лінії фронту - в кількох ділянках відвести самих військових на 1,5-2 кілометри від лінії фронту, щоб не провокувати всякі обставини", - сказав він в інтерв'ю "Громадське", оприлюдненому на медіапорталі в неділю.

Є.Марчук пояснив, що тут є "логіка військових командирів". "Говорять (військові - ІФ), що я повинен чекати, доки на мене нападуть, коли бачу підозрілу поведінку з того боку. Мабуть, що так і з того боку. Виділено сім, але погодилися на кілька, до семи не дотягли, технологічно завершуватимемо на наступному засіданні. Є надія, що вдасться хоча б у двох-трьох ділянках відвести (підрозділи - ІФ) від лінії фронту", - сказав він.

За словами представника української сторони в підгрупі, одна з таких ділянок - у районі Станиці Луганської (Луганська обл.) й одна - в Донецькій області.

При цьому Є.Марчук наголосив, що це питання здобуло підтримку на засіданні тристоронньої контактної групи за участю представників "ДНР", "ЛНР" і Російської Федерації. "Там домовилися й опрацьовуватимемо технологічно", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА