10:58 21.06.2016

Генпрокуратура проводить обшуки в будинках А.Клюєва і В.Сівковича

2 хв читати
Генпрокуратура проводить обшуки в будинках А.Клюєва і В.Сівковича

Співробітники Генеральної прокуратури проводять обшуки в приватних будинках екс-глави адміністрації президента Андрія Клюєва і екс-заступник секретаря РНБО України Володимира Сівковича, повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Так, у них (А.Клюєва та В.Сівковича - ІФ) проводяться обшуки", - сказала Л.Сарган агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Разом з тим, вона не повідомила подробиць обшуку.

Л.Сарган також в коментарях уточнила, що будинки А.Клюєва і В.Сівковича, у яких відбуваються обшуки, розміщені по сусідству з будинком лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який раніше заявив про обшук у нього. За даними ЗМІ, будинки розміщені в селищі Конча-Заспа на південній околиці Києва.

Пізніше на сайті Генеральної прокуратури з'явилося повідомлення про проведення слідчих дій оперативної групи в житловому будинку, який належить А.Клюєву.

За інформацією відомства, під час слідства, 1 червня 2016 року, з метою відшукання речей і документів, що мають значення у виробництві і встановленні місцезнаходження підозрюваного А.Клюєва, суддя Печерського районного суду Києва надав дозвіл на проведення обшуку в житловому будинку, який за даними реєстраційної служби належить йому і розташований в смт Козин Обухівського району Київської області.

Головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 7 жовтня 2014 за підозрою А.Клюєва та інших осіб у вчиненні кримінальних злочинів за ч.3 ст.27 (організатор злочину), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

А.Клюєв і В.Сівкович займали посади глави АП і заступник секретаря РНБО за часів президентства Віктора Януковича (2010-2014). Всі троє є підозрюваними Генпрокуратурою України в силовому розгоні акції протесту 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в центрі Києва і наразі переховуються від українських правоохоронців за межами країни.

Як повідомлялося, раніше у вівторок народний депутат фракції Радикальної партії Андрій Лозовий з посиланням на О.Ляшка повідомив, що в квартиру лідера партії прийшли з обшуком. "Повідомляє Олег Ляшко (його сторінку заблокували): Сьогодні день народження моєї мами. Порошенко зробив "подарунок" з нагоди свята: до мене додому прийшли з обшуком", - написав він.

Пізніше він пояснив, що правоохоронці помилилися адресою, обшук вдома у О.Ляшка у вівторок вранці не проводився. "З обшуком до Олега Ляшка сьогодні о 7:00 ранку прийшли співробітники Генеральної прокуратури України разом зі спецназом. Вони хотіли виламувати двері, щоб потрапити в будинок. Згодом слідчий ГПУ вибачився перед Ляшком, мовляв, вони помилилися адресою", - написав А.Лозовий.

Л.Сарган підтвердила, що Генпрокуратура не провадить слідчі дії щодо О.Ляшка, а "обшук відбувається в сусідньому приміщенні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА