11:57 21.06.2016

Водопостачання Ізмаїла і сусідніх сіл здійснюється з одного джерела - підземних свердловин, виявлено ознаки їх підтоплення

2 хв читати
Водопостачання Ізмаїла і сусідніх сіл здійснюється з одного джерела - підземних свердловин, виявлено ознаки їх підтоплення

Динаміка вступу хворих з мікс-інфекцією в Ізмаїлі (Одеська обл.) зменшилася. Встановлений факт підтоплення підземних свердловин, з яких здійснюється водопостачання міста і прилеглих сіл, повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба України.

"Динаміка надходження хворих в медзаклади поки що зменшилася, прогнозовано збереження такої тенденції протягом тижня. Щоб зупинити інфекцію, треба вилікувати тих, хто вже заразився", - зазначено в повідомленні на сайті ДержСЕС у вівторок.

За даними СЕС, станом на 7:00 вівторка з симптомами, які можуть бути пов'язані із спалахом інфекції, по медичну допомогу звернулося всього 460 осіб (серед них - 281 дитина) з міста Ізмаїл, сіл Броска і Матроска Одеської області. У лікувальних закладах міста на стаціонарному лікуванні в стані середньої тяжкості 215 осіб (зокрема 111 дітей).

У СЕС нагадали, що спалах гострих кишкових інфекцій в Одеській області виник внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру - злив.

Основним чинником передачі спалаху стала питна вода, забруднена вірусами і умовно-патогенною бактерійною мікрофлорою. Шлях передачі - фекально-оральний, потім підключився контактно-побутовий шлях.

"Водопостачання Ізмаїла, сіл Броска і Матроска здійснюється з одного джерела - підземних артезіанських свердловин КП "Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства". Згідно з технологічним регламентом роботи водопровідних споруд, підземні води водоносного горизонту мають постійний зв'язок з водами Дунаю і водоносними горизонтами, які залягають вище. Під час санепідобстеження робочих артсвердловин виявлені ознаки підтоплення в усіх свердловинах", - також інформують в СЕС.

Зважаючи на це Ізмаїльському міськвиконкому дані пропозиції додаткових заходів ліквідації спалаху і забезпечення стабільної санепідситуації в місті. Карантинні заходи в дитячих дошкільних закладах, закладах ресторанного господарства, торгівлі, продовольчому ринку міста рекомендується продовжити до 28 червня. При відновленні роботи у вказаних закладах треба посилити санітарно-епідеміологічний режим, а в дитячих дошкільних закладах - посилити медичний контроль за щоденним прийомом дітей.

Крім того, серед необхідних заходів - закінчити дезинфекцію артезіанських свердловин, очищення і дезінфекцію колодязів і герметизацію оголовків свердловин. Для недопущення підтоплення грунтовими водами слід забезпечити робочі свердловини дренажними насосами. Для перевірки і оцінки технічного стану свердловин треба провести їх дефектоскопію.

Для припинення забруднення довкілля - провести викачування вигрібних ям в приватному секторі міста з подальшою дезінфекцією. Щоб не допустити подібних випадків в майбутньому, необхідно вирішити питання підключення до мереж централізованої каналізації будинків приватного сектора Ізмаїла, радять в СЕС.

Як повідомлялося, в Ізмаїлі у зв'язку з мікс-інфекцією, викликаної фекальним забрудненням води після сильних опадів, сталося масове отруєння жителів. Загрози епідемії нині немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА