16:44 21.06.2016

Львів домовився з Києвом про тимчасове вивезення до столиці частини твердих побутових відходів

2 хв читати
Львів домовився з Києвом про тимчасове вивезення до столиці частини твердих побутових відходів

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про досягнуті з Києвом домовленості щодо вивезення до столиці близько третини твердих побутових відходів (ТПВ).

"Грибовичі. Актуальна інформація. Ми досягнули домовленості з Києвом щодо тимчасового прийому ТПВ на місцевий сміттєспалювальний завод. Він недовантажений. Для розуміння масштабів - Київ щоденно продукує 3000 тонн сміття, Львів - 650 (з нього лише близько 35% буде вивозитись до Києва, решта - по інших полігонах)", - написав мер Львова на сторінці у Facebook у вівторок.

Він також висловив вдячність міському голові Києва Віталієві Кличку за допомогу.

Щодо поточної ситуації з вивезенням сміття зі Львова А.Садовий поінформував: "На сьогодні сміття зі Львова вивозиться більш-менш регулярно. Є проблемні моменти, пов'язані з тим, що перевізникам блокували доступ до чергових полігонів".

За його даними, сміттєприбиральні машини привозять ТПВ на територію приватного автотранспортного підприємства на вул. Городоцькій на виїзді Львова і перевантажують на великогабаритні вантажівки.

"Учора ввечері була спроба заблокувати вивезення сміття з території цього підприємства. Логіка протестувальників просто вбивча: "Ми проти вивезення сміття зі Львова, бо... проти. Розвозьте його назад по контейнерних майданчиках і все!". Приїхала поліція - розібралася, перевірила накладні, машини випустили. Очікуємо, що спроби блокування вивезення сміття не припиняться. Будуть шукати будь-який привід", - обурюється мер.

Крім того, А.Садовий наводить дані щодо Грибовицького полігону: "Проектанти роблять коригування проекту рекультивації. До робіт зможемо приступити в найближчі тижні".

Що стосується нового сміттєпереробного заводу, то, за словами А.Садового, тривають пошуки ділянки. "Жодної офіційної, підготовленої пропозиції від області наразі не отримали. Зараз це просто усна інформація - "ось поїдьте, подивіться там". Як тільки наші спеціалісти приїжджають на місце вивчити ділянку, там їх уже чекають обурені мешканці, попередньо поінформовані, що їхнє село "хочуть перетворити на нові Грибовичі", - розповів про ситуацію мер.

Як повідомлялося, раніше А.Садовий звернувся до мера Києва з листом, в якому попросив про допомогу з тимчасовим зберіганням твердих побутових відходів "і з гарантією, що такий самий обсяг буде повернуто на новий постійний львівський полігон". В.Кличко погодився допомогти, але не зберігаючи львівське сміття, а спалюючи його.

29 травня розпочалася пожежа на міському звалищі біля с. Грибовичі поблизу Львова, 30 травня на звалищі стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів, внаслідок чого під завалом опинилися чотири людини. Наразі знайдено тіла трьох рятувальників ДСНС, що брали участь у ліквідації пожежі, пошуки комунальника-еколога поки що не увінчалися успіхом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА