13:55 22.06.2016

Нуланд обговорить у Києві ситуацію на Донбасі, зустріч із президентом не запланована

2 хв читати
Нуланд обговорить у Києві ситуацію на Донбасі, зустріч із президентом не запланована

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд 22 червня обговорить у Києві з офіційними особами ситуацію на сході України та реалізацію Мінських угод.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", помічник держсекретаря зустрінеться з представниками Адміністрації президента, ймовірно, із заступником голови АП Костянтином Єлісєєвим, який курирує міжнародну політику.

Джерела агентства стверджують, що зустрічі з президентом України Петром Порошенком не буде, попри те, що раніше вона планувалася. "На цей момент зустріч не запланована, але В.Нуланд зустрінеться з представником АП", - розповів співрозмовник агентства.

Як уже повідомила прес-служба апарату Верховної Ради, під час візиту відбудеться зустріч В.Нуланд зі спікером Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

Водночас, за інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", переговори помічника держсекретаря США з фракціями українського парламенту не плануються.

Також в агентства немає підтвердження щодо зустрічі В.Нуланд у Кабінеті Міністрів України.

За останньою інформацією, під час візиту В.Нуланд не спілкуватиметься з українською пресою, хоча за підсумками поїздки, можливо, буде поширено її заяву.

Раніше Держдепартамент США повідомив, що помічник держсекретаря Вікторія Нуланд прямує до Києва та Москви, де обговорить реалізацію Мінських угод. Спочатку, 21 червня, В.Нуланд відвідає Київ, де зустрінеться з українськими офіційними особами для обговорення двосторонніх і регіональних питань, зокрема пріоритетів реформ та імплементації Мінських угод, а потім вирушить до Москви.

Повідомлялося, що в четвер, 23 червня, В.Нуланд проведе зустріч у Москві з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. За даними джерел "Інтерфаксу", В.Нуланд на зустрічі з В.Сурковим може обговорити питання послідовності процесів мирного врегулювання на сході України.

"Передбачається, що учасники переговорів обговорять, зокрема, питання політичного врегулювання конфлікту на Донбасі, включаючи послідовність виконання мінського комплексу заходів щодо врегулювання конфлікту на сході України", - зазначило джерело. За даними джерела, у разі погодження, відповідні документи, зокрема календарний план до комплексу заходів, може бути винесено на обговорення лідерів держав "Нормандської четвірки".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА