18:25 22.06.2016

Мінекономрозвитку звільнило гендиректора "Укрхімтрансаміаку" Бондика

2 хв читати
Мінекономрозвитку звільнило гендиректора "Укрхімтрансаміаку" Бондика

Міністерство економічного розвитку і торгівлі 15 червня звільнило з посади директора Українського державного підприємства (УДП) "Укрхімтрансаміак" Віктора Бондика у зв'язку з порушенням законодавства і обов'язків за угодою, а також за невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

"До проведення відкритого конкурсу тимчасово виконувати обов'язки директора УДП "Укрхімтрансаміак" буде його заступник. Мінекономрозвитку вже сформувало комісію і почало процедуру підготовки до конкурсу на призначення нового керівника підприємства", - йдеться в повідомленні відомства в середу.

Згідно з інформацією в держреєстрі, "Укрхімтрансаміак" з 16 червня очолює в.о. Віктор Полозов.

УДП "Укрхімтрансаміак" - один з найбільших транспортувальників аміаку в СНД. Підприємство створено в 2001 році шляхом об'єднання трьох транзитерів аміаку: Придніпровського і Миколаївського управлінь і УГВЕП "Укрзовнішхімпром".

Екс-глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус ще у вересні 2015 року поскаржився, що йому вже більше місяця не вдається домогтися відставки глави "Укртрансхімамміака" Віктора Бондика. На початку лютого 2016 року А.Абромавичус заявив, що народний депутат Ігор Кононенко (БПП) активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора "Укрхімтрансаміак". "Кононенко мав безпосередній інтерес у цій компанії, де, замість того щоб допомогти мені скинути регіонала Бондика, завів своїх людей, які спільно керують цим підприємством", - стверджував глава МЕРТ.

У свою чергу І.Кононенко назвав злочином те, що В.Бондик все ще очолює "Укртрансамміак", оскільки він співпрацював "із сім'єю" колишнього президента України Віктора Януковича. "Відносно Бондика відкрито кілька кримінальних справ Міністерством внутрішніх справ, триває виробництво. І чому за півтора року Міністерство економічного розвитку не провело конкурс і не замінило там людини, не зрозуміло", - заявив І.Кононенко.

Чистий дохід "Укрхімтрансаміаку" за 9 місяців 2015 року зріс на 57,9% - до 1 млрд 251,16 млн грн, а чистий прибуток скоротився на 17,8% - до 60,65 млн грн. Дані за 2015 рік поки що відсутні.

Прізвище та ініціали в.о. гендиректора "Укрхімтрансаміаку" збігаються з прізвищем та ініціалами депутата Черкаської обласної ради, голови правління АТ "АЛВІГО" (Таллінн, Естонія). Згідно з інформацією на сайті однойменної групи, самостійні інжинірингові компанії були об'єднані АТ "АЛВІГО" в період з 2002 по 2008 рік. До складу групи також входять окремі інститути - ВАТ "ГИАП" (Москва), ТОВ "НІАП" (Новомосковськ, РФ), ТОВ "Хімтехнологія" (Сєверодонецьк) та ТОВ "Науково-технічний центр АЛВІГО" (Київ) - об'єднання проектно-технологічних установ Росії та України, переважно орієнтованих на хімічну і нафтохімічну промисловість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА