12:54 24.06.2016

Порошенко обіцяє підписати указ про звільнення в запас призваних до лав ЗСУ під час 5-ї хвилі мобілізації

2 хв читати
Порошенко обіцяє підписати указ про звільнення в запас призваних до лав ЗСУ під час 5-ї хвилі мобілізації

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в п'ятницю, 24 червня, підпише указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних до лав Збройних сил України у рамках 5-ї черги мобілізації у 2015 р.

"Користуючись нагодою хочу повідомити, що сьогодні буде підписано ще один важливий документ - указ щодо звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на військову службу минулого року під час проведення 5-ї хвилі мобілізації", - заявив він під час виступу перед курсантами-випускниками Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба на аеродромі в н. п. Чугуїв (Харківська обл.) в п'ятницю.

За словами глави Української держави, у рамках звільнення в запас зі ЗСУ буде демобілізовано близько 17 тис. військовослужбовців.

П.Порошенко зазначив, що подальші перспективи мобілізації - буде вона чи ні - залежать і від того, "як діятиме наш ворог". "Оскільки загострюється ситуація на фронті, ми продовжуємо працювати над тим, щоб відновити територіальну цілісність нашої держави і на сході, і в Криму політико-дипломатичним шляхом", - сказав президент.

Водночас він наголосив на важливості підтримки обороноздатності України на належному рівні.

"Ми додаємо максимум зусиль для того, щоб поповнити лави Збройних сил України професіоналами-контрактниками, створюючи для цього привабливі фінансові умови, які постійно покращуватимуться", - сказав глава держави.

При цьому П.Порошенко додав: "Роблю все можливе, щоб мінімізувати вплив війни на суспільство, на економіку і дати їм максимально зосередитися на мирній побудові нової України".

Як повідомлялося, 16 червня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що президент України Петро Порошенко готовий підписати указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час п'ятої хвилі часткової мобілізації. У зв'язку з цим С.Полторак доручив підготувати відповідні документи, що забезпечують цей процес. "Передбачається, що демобілізація розпочнеться в червні-липні 2016 року", - зазначили із цього приводу в Міноборони тоді.

П'ята черга часткової мобілізації до лав ЗСУ відбувалася в Україні у квітні-травні 2015 року. Вона забезпечила повну ротацію особового складу, призваного під час 2-ї хвилі мобілізації, і дозволила підготувати достатню кількість військовослужбовців для поповнення військових частин, а також комплектації підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО.

31 травня 2016 р. П.Порошенко заявив, що на службу за контрактом до Збройних сил України від початку року вже поступили 30 тис. людей. За його словами, зростанню кількості охочих піти на контрактну службу в армію сприяло значне збільшення заробітної плати військових.

Також він заявив, що проведення чергової хвилі мобілізації залежатиме від ситуації на сході країни. "Протягом квітня-березня демобілізували майже всіх, кого призвали минулого року під час четвертої хвилі мобілізації", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА