18:34 24.06.2016

Затримано екс-"беркутівця", підозрюваного у заподіюванні тілесних ушкоджень двом "майданівцям" на стадіоні "Динамо" в січні 2014 р.

2 хв читати
Затримано екс-"беркутівця", підозрюваного у заподіюванні тілесних ушкоджень двом "майданівцям" на стадіоні "Динамо" в січні 2014 р.

Слідчі Генеральної прокуратури України затримали колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, який підозрюється в заподіянні тілесних ушкоджень двом активістам Майдану на київському стадіоні "Динамо" 21 січня 2014 року, повідомила прес-секретар генпрокурора Україна Лариса Сарган.

"23.06.2016 р слідчі Генеральної прокуратури України затримали колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області (нині – чинний співробітник територіального підрозділу поліції), який підозрюється в завданні 21 січня 2014 роки середньої тяжкості тілесних ушкоджень двом учасникам акцій протесту на даху колонади стадіону "Динамо" на перехресті вул. Грушевського і Паркової дороги в Києві ", - написала вона на сторінці в "Фейсбуці" в п'ятницю.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко написав у Фейсбуці про затримання екс-"беркутівців": "Затримали ще 5 беркутівців, яких підозрюють в побитті і вбивствах людей на Майдані 18 лютого".

Він також наводить дані: "19 осіб вже постали перед судом, щодо 13 закінчується досудове слідство, 36 - в розшуку".

Раніше Л.Сарган повідомляла про затримання 23 червня 4 колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються в скоєнні низки тяжких злочинів 18 лютого 2014 року в центрі Києва. Всі четверо нині - співробітники Національної поліції України.

Їх підозрюють "у скоєнні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку і вулиці Грушевського в Києві на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади і службових повноважень, що спричинило настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння внаслідок застосування спеціальних засобів тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також в скоєнні закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб ".

Крім того, одному підозрюваному інкримінується скоєння під час цих подій вбивства однієї людини.

Всім підозрюваним за клопотанням прокурора суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА