14:13 29.06.2016

Александровську затримано за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України та спробу підкупу депутатів

2 хв читати
Александровську затримано за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України та спробу підкупу депутатів

Генеральна прокуратура України затримала колишнього народного депутата України від Комуністичної партії України за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави та спробу надання неправомірної вигоди депутатам (ч. 2 ст.110 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України), повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"На цей час оголошено підозру за зазначеними статтями колишньому народному депутату Верховної Ради України ІІІ-VI скликань від КПУ та її сину. Останній, за даними слідства, переховується на території Російської Федерації. За попередніми даними, зазначені особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво та депутатів місцевих рад. Місцеві обранці мали за хабар прийняти на сесіях звернення до Верховної Ради України та президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Генпрокуратури.

При цьому прізвище політика не зазначається, проте, судячи з інформації, нещодавно поширеної Службою безпеки України, йдеться про екс-першого секретаря Харківського обкому КПУ Аллу Александровську та її сина Олександра.

Нині вже зафіксовано факт надання неправомірної вигоди за прийняття таких звернень керівництву однієї з місцевих рад області. "Правильні" голосування колишні комуністи оцінили в $9 тис.", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сину оголошено заочну підозру; нині він перебуває в розшуку. У рамках досудового розслідування слідчі провели низку обшуків за місцем проживання та в офісі підозрюваної; триває досудове розслідування.

У Генпрокуратурі нагадали, що максимальна санкція інкримінованих політику статей передбачає покарання у вигляді десяти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, раніше у вівторок інформоване джерело повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" про те, що в А.Александровської відбувся обшук. У прес-службі прокуратури Харківської області підтвердили проведення слідчих дій у А.Александровської.

Пізніше затримання політика підтвердив її адвокат Олександр Шадрін. "Її затримано. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України - ІФ) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України", - сказав він кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", додавши, що його підзахисна вважає звинувачення необґрунтованим. О.Шадрін підтвердив, що у вівторок удома у А.Александровської відбувся обшук.

У середу в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А.Александровську, вирішується питання про її арешт, а її сина Олександра, який переховується в РФ, повідомлено про підозру й оголошено в розшук.

А.Александровська з 1996 р. і до заборони Компартії в Україні була беззмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ, двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази - народним депутатом України. У 2008 році стала Почесним громадянином Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА