14:20 29.06.2016

Загиблого в зоні АТО оперного співака Василя Сліпака поховають у Львові

2 хв читати
Загиблого в зоні АТО оперного співака Василя Сліпака поховають у Львові

Львівська міська рада співчуває рідним і близьким оперного співака Василя Сліпака, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції, і заявляє про намір поховати його у Львові.

"Поховають Василя Сліпака у Львові. Деталі похорону буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні на сайті міськради.

Загибель у зоні АТО В.Сліпака підтвердив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"На превеликий жаль, підтверджується інформація про загибель В.Сліпака в районі проведення АТО. Це сталося сьогодні вранці в н.п. Луганське Бахмутського району Донецької області", - повідомив А.Лисенко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, тіло загиблого доставлено в морг міста Бахмут. Військове командування висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

Свої співчуття висловило й Міністерство культури. "Міністерство культури України висловлює щирі співчуття рідним, близьким, побратимам та всій українській громаді у зв'язку з втратою справжнього Героя своєї землі", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

У ньому зазначено, що В.Сліпак народився у Львові, навчався у Львівській національній музичній академії ім. М.В.Лисенка, а після завершення навчання був запрошений до Паризької опери. Він 20 років прожив у Франції, але два роки тому пішов добровольцем у зону АТО. Разом із побратимами перебував на передових позиціях, його позивний - "Міф".

Згідно з повідомленням на сайті Національно-визвольного руху "Правий сектор", В.Сліпак був убитий снайпером вранці 29 червня. У повідомленні зазначено, що позивний "Міф" він узяв собі як скорочення від "Мефістофель" з опери "Фауст".

Як повідомлялося, оперний співак В.Сліпак загинув у зоні АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА