14:41 30.06.2016

Львів хоче взяти EUR70 млн кредиту для рекультивації Грибовицького полігону ТПВ та будівництва сміттєпереробного заводу

2 хв читати
Львів хоче взяти EUR70 млн кредиту для рекультивації Грибовицького полігону ТПВ та будівництва сміттєпереробного заводу

Для рекультивації Грибовицького полігону твердих побутових відходів (ТПВ) і будівництва сміттєпереробного заводу Львів хоче взяти понад EUR70 млн кредиту в Європейському інвестиційному банку, повідомила начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Ольга Сивак.

"На будівництво нового комплексу з переробки сміття ми просимо в банку EUR45 млн, а для рекультивації - EUR30 млн", - сказала вона під час виступу на сесії Львівської міськради в четвер.

О.Сивак зазначила, що проект рекультивації полігону був оцінений в понад 200 млн грн, але після пожежі складно припустити, в який бік розвинулася ситуація, тому міськрада просить попередньо EUR30 млн. У процесі роботи з фахівцями банку ця сума може змінюватися.

Вона пояснила, що львівський проект був включений банком в договір між урядом України та керівництвом ЄІБ на суму EUR400 млн, що виділяються на розвиток інфраструктури регіонів.

У свою чергу, начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець під час виступу розповів, що без нової земельної ділянки площею близько 40 га "нічого вирішити не вдасться".

На його думку, влада міста повинні звернутися до Києва за виділенням такої земельної ділянки, що побудувати там регіональний центр переробки відходів. Як варіант Ю.Голець пропонує виділити таку ділянку із земель, що належать Яворівському армійському полігону.

"На мій погляд, оптимальним варіантом є звернення до центральних органів влади про виділення, як варіант, 40 гектарів з площ найбільшою території області, що неподалік Львова, - Яворівського полігону. 40 га - це 0,1% від площі Яворівського полігону", - сказав Ю.Голець.

Міське звалище Львова закрите після того, як на ньому сталася масштабна пожежа і 30 травня в результаті сміттєвого зсуву загинуло четверо людей. Тіла трьох знайдені, пошуки четвертого тривають.

Силові структури розслідують дві кримінальні справи - за фактом загибелі трьох пожежників і еколога комунального підприємства, а також провадження про службову недбалість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА