23:13 01.07.2016

Баку запропонував Києву вдатися до конкретних кроків у питанні поставок азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиту до Європи

2 хв читати
Баку запропонував Києву вдатися до конкретних кроків у питанні поставок азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиту до Європи

Міністр енергетики Азербайджану Натиг Алієв вважає необхідним ухвалення конкретних кроків у питанні поставок азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиту до Європи.

Перспективи поглиблення азербайджано-українських відносин у сфері енергетики Н.Алієв обговорив у п'ятницю з віце-прем'єром України, співголовою азербайджано-української міжурядової комісії з економічного співробітництва Геннадієм Зубко, зазначає прес-служба Міненерго.

"Азербайджан відіграє важливу роль як виробник енергоресурсів, Україна - як їх споживача і транзитної держави. Поглиблення енергетичного співробітництва між Азербайджаном і Україною посилить роль обох країн у Каспійсько-Чорноморському регіоні", - зазначив М.Алієв.

Він наголосив, що озвучені в рамках засідання азербайджано-української МПК пропозиції дадуть поштовху для нового етапу співробітництва між двома країнами у сфері енергетики.

За словами Н.Алієва, інтерес Києва до поставок азербайджанської нафти на українські НПЗ та її транзиту до країн Європи "вигідний обом країнам і слід прийняти конкретні кроки в цьому напрямі".

"Наголосивши на високому попиті на нафту в Україні, Н.Алієв зазначив, що додаткове постачання нафтою з боку Азербайджану буде вигідним. Глава Міненерго Азербайджану також відзначив необхідність розробки програми енергетичного співробітництва між двома країнами на наступні 10 років", - зазначається в інформації.

Г. Зубко, у свою чергу, наголосив, що Україна вважає пріоритетним напрямком для розвитку енергетичного співробітництва транзит азербайджанської нафти через територію України до Європи, диверсифікацію джерел поставок газу і будівництво газового термінала. "Для реалізації цих проектів існують необхідні можливості", - вважає Г. Зубко.

За підсумками зустрічі сторони домовилися про організацію двосторонніх зустрічей з метою активізації співпраці в енергетичній сфері між Азербайджаном і Україною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА