12:58 02.07.2016

Між нардепом Мельничуком і прибічникам комбата "Айдара" Лихоліта сталася сутичка під Печерським райсудом

3 хв читати
Між нардепом Мельничуком і прибічникам комбата "Айдара" Лихоліта сталася сутичка під Печерським райсудом

Під будівлею Печерського районного суду м.Києва відбулася сутичка між народним депутатом України Сергієм Мельничуком і прибічником командира батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя", якого напередодні вночі суд заарештував терміном на два місяці.

С.Мельничук - в минулому комбат батальйону "Айдар" - приїхав під будівлю Печерського райсуду, яке блокують бійці "Айдара", нардепи і громадські активісти для перешкоджання вивезенню заарештованого В.Лихоліта в СІЗО.

Люди біля будівлі суду почали звинувачувати С.Мельничука в тому, що він таємно домовився з головним військовим прокурором України Анатолієм Матіосом, сталася невелика бійка, після чого присутні вилаяли учасників конфлікту.

Правоохоронці, які також перебувають біля будівлі суду, в конфліктну ситуацію не втручалися.

Сам В.Лихоліт в коментарі телеканалу "112.Украна" із залу суду заявив, що його звинувачують у тому, в чому колись звинувачували екс-комбата "Айдара", а нині нардепа С.Мельничука: "незаконне формування збройних людей, грабежі, мародерство, викрадення людей і техніки, викрадення особистого майна громадян".

При цьому В.Лихоліт переконаний, що його арешт "замовив" С.Мельничук.

Сам же С.Мельничук заявив журналістам біля будівлі Печерського райсуду, що його справи не перетинаються зі справами В.Лихоліта. "Всі епізоди, які проходять у моїй справі - поза періодом бойових дій ... а В.Лихоліту інкримінують (справи - ІФ) під час бойових дій", - сказав нардеп.

"Лихоліт і Ігор Радченко (боєць" Айдара "Ігор Радченко - ІФ) - організатори грабежу мирних жителів у Луганській області, займалися вимаганням коштів, при цьому викрадали людей, займалися порізкою української військової техніки, порізкою заводів і вивезенням звідти металобрухту, вивезенням зброї і боєприпасів із зони АТО. Також є докази, що з міста Новосвітлівка були вивезені старовинні ікони, телевізори і навіть ... золото "- розповів С.Мельничук.

Він також заявив, що за блокування суду депутатам з "Радикальної партії" "заплатив" нардеп, лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

С.Мельничук пообіцяв у понеділок на прес-конференції "розповісти всю правду".

Як повідомлялося, 2 липня Печерський райсуд м.Києва заарештував на 2 місяці командира батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя".

У свою чергу народні депутати та активісти заблокували зал Печерського райсуду і не дали вивезти В.Лихоліта в СІЗО.

Як поінформував народний депутат з Радикальної парії Андрій Лозовий, в залі суду перебувають народні депутати від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько, депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв та Семен Семенченко, нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олег Петренко, народний депутат , командир полку "Азов" Нацгвардії України Андрій Білецький, а також народний депутат V-VI скликань Павло Костенко та громадські активісти.

Раніше в п'ятницю, 1 липня, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони "Айдар" в скоєнні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА