13:20 02.07.2016

Апеляційний суд у понеділок розгляне зміну запобіжного заходу заарештованому комбату "Айдар" Лихоліту

2 хв читати
Апеляційний суд у понеділок розгляне зміну запобіжного заходу заарештованому комбату "Айдар" Лихоліту

Апеляційний суд у понеділок, 3 липня, розгляне зміну запобіжного заходу заарештованому раніше Печерським райсудом м.Києва командиру батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентину Лихоліту з позивним "Батя", заявив інспектор внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України Петро Шкутяк.

"Юрій Віталійович до понеділка вивчить матеріали, ми разом зустрічаємося з "Батею", і на Апеляційному суді, який буде в понеділок, під слово Баті", що він ходитиме на засідання суду, будутье зміни запобіжного заходу", - заявив П. Шкутяк в залі Печерського райсуду Києва в суботу.

Його заяви викликали гарячу дискусію і неприйняття з боку прибічників В.Ліхоліта, які продовжують вимагати негайно звільнити "Батю".

П.Шкутяк розповів журналістам, що йому подзвонив генеральний прокурор України Юрій Луценко, який перебував у відрядженні, і попросив прийти до суду, з огляду на, що П.Шкутяк "особисто знає "Батю", оскільки раніше теж був бійцем "Айдару".

"В Апеляційному суді в понеділок прокуратура проситиме змінити запобіжний захід, щоб не було утримання під вартою. А до понеділка треба почекати в слідчому ізоляторі", - сказав представник Генпрокуратури.

Він також зазначив, що цей процес буде під особистим контролем Ю.Луценко. "А далі вже в суді вивчатимуть усі матеріали справи", - зазначив П.Шкутяк.

У свою чергу народний депутат з фракції "Самопоміч" Семен Семенченко після зустрічі з представником Генпрокуратури заявив журналістам, що "Батя" відмовився від пропозиції чекати до понеділка.

До цього громадські активісти та бійці "Айдара" частково перекрили рух вул. Хрещатик і мають намір встановити там великий військовий намет.

Також народний депутат з фракції "Самопоміч" на своїй сторінці у Facebook повідомив, що о 17:00 з Хрещатика стартує автоколона до президента України Петра Порошенка з вимогою негайного звільнення В.Лихоліта.

Як повідомлялося, 2 липня Печерський райсуд м.Києва заарештував на 2 місяці без права застави командира батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя".

У свою чергу народні депутати та активісти заблокували зал Печерського райсуду і не дали вивезти В.Лихоліта до СІЗО.

Як поінформував народний депутат з Радикальної парії Андрій Лозовий, в залі суду перебувають народні депутати від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько, депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв та Семен Семенченко, нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олег Петренко, народний депутат, командир полку "Азов" Нацгвардії України Андрій Білецький, а також народний депутат V-VI скликань Павло Костенко та громадські активісти.

Представники військової прокуратури стверджують, що адвокати В.Лихоліта поки ще не подавали апеляційної скарги на рішення Печерського суду про запобіжний захід

Раніше в п'ятницю, 1 липня, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони "Айдар" в скоєнні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА