13:17 04.07.2016

Українці з прикордоння заблокували пункти пропуску "Шегині", "Рава-Руська" і "Краковець" на кордоні з Польщею

2 хв читати
Українці з прикордоння заблокували пункти пропуску "Шегині", "Рава-Руська" і "Краковець" на кордоні з Польщею

У Державній прикордонній службі України інформують, що нині жителі прикордонної з Польщею території розблокували пункт пропуску "Грушів" (Львівська обл.), але заблоковані "Шегині", "Рава-Руська" та "Краковець".

"Нині спільними заходами з органами місцевого самоврядування та Національної поліції вдалося знайти взаєморозуміння з місцевими жителями і розблокувати пункт пропуску "Грушів", - написав помічник голови Держприкордонслужби України, спікер прикордонвідомства Олег Слободян на сторінці у Facebook.

Водночас, за його даними, заблокованими залишаються пункти пропуску "Шегині", "Рава-Руська" і "Краковець".

"Роз'яснювальні заходи тривають. Просимо подорожуючих врахувати цю інформацію під час планування поїздок до Польщі", - додав О.Слободян.

У прес-службі прикордонвідомства наголосили: "З метою мінімізації можливого зростання напруженості на кордоні з Республікою Польща Державною прикордонною службою України організовано і проводиться комплекс інформативних та превентивних заходів. За ініціативи Держприкордонслужби створено міжвідомчі штаби, спільно із представниками місцевої влади проводиться роз’яснювальна робота серед мешканців прикордоння, а також уточнено порядок взаємодії з правоохоронними органами, контрольними службами у разі ускладнення обстановки".

Як повідомлялося, з 4 липня тимчасово призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в'їзду і перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Польська сторона призупиняє застосування ст. 3 п. 1 міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху, затвердженого постановою Кабміну №139 (139-2009-п) від 25 лютого 2009 року.

Відповідно до цього, в ніч із 3 на 4 липня 2016 року з 1:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон із Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах і за документами, визначеними польською стороною (паспортні документи та віза).

У МЗС роз'яснили, що дія угоди про малий прикордонний рух між Україною та Польщею призупиняється менш ніж на місяць. "За інформацією МЗС Польщі, призупинення дії угоди пов'язано і з проведенням саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня на рівні президентів, і зі Світовими днями молоді", - повідомила спікер МЗС України Мар'яна Беца, додавши, що дію угоди буде відновлено 2 серпня.

Уранці в понеділок скупчення автотранспорту в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні не зафіксовано, але неподалік низки пунктів пропуску громадяни перекрили рух.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА