13:26 04.07.2016

Кабмін пропонує президенту підписати закон про зниження акцизу на б / у автомобілі

2 хв читати
Кабмін пропонує президенту підписати закон про зниження акцизу на б / у автомобілі

Кабінет Міністрів пропонує президентові України Петру Порошенку підписати ухвалений Верховною Радою закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" (№3251).

У повідомленні прес-служби уряду, оприлюдненому в понеділок на сайті Кабміну йдеться, що Кабінет Міністрів підтримав і направив президенту пропозицію про підписання проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

Згідно з повідомленням, законопроект був розроблений з метою стимулювання розвитку ринку автотранспортних засобів в Україні та створення для громадян країни умов придбання доступних легкових автомобілів для власного використання.

Пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на осіб, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, обміну, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, іншими господарськими та цивільно-правовими договорами або за рішенням суду, але не більше одного автомобіля на рік.

За період дії закону (до 31 грудня 2018 роки) можливе ввезення на пільгових умовах не більше 3 автомобілів на людину.

Крім того, протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Як повідомлялося, 31 травня 2016 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №3251, згідно з яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем "тимчасового ввезення" для ухилення від сплати податків. Закон вступає в силу з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дитина загиблого військовослужбовця, зачата за життя батька, а народжена після його смерті, має право на частину одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця - КАС ВС

Окупанти обстріляли село в Чернігівській області, одна людина загинула - голова ОВА

Окупант застрелив упритул жителя Вовчанської громади, ще одна людина зникла - прокуратура

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 15, серед них діти - Синєгубов

Генштаб ЗСУ: Ворог продовжує наступальні дії, найбільша активність спостерігається на покровському напрямку

Опозиція в парламенті Грузії оголосила бойкот через ухвалення закону про іноагентів

Президент Республіки Корея підтвердив свою участь у Саміті миру - Зеленський

Міноборони надає повну підтримку в розслідуванні інциденту з представником ТЦК в Одесі

Окупанти знову вдарили по району житлової забудови в Харкові, інформація про постраждалих встановлюється - мер

Парламент Грузії ухвалив закон про іноагентів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА