16:32 04.07.2016

Затриманий в Україні за підозрою в тероризмі француз відмовився співпрацювати з французьким слідством

2 хв читати
Затриманий в Україні за підозрою в тероризмі француз відмовився співпрацювати з французьким слідством

Затриманий в Україні за підозрою в підготовці терактів у Франції громадянин цієї країни Грегуар М. відмовляється співпрацювати з паризькою владою, пише в понеділок газета "Фігаро".

Повідомляється, що представник спеціалізованого міжрегіонального суду в місті Нансі і двоє французьких слідчих вирушили раніше в Україну, звідки поїхали 1 липня.

За їхніми словами, 25-річний чоловік повторював лише, що йому "нічого сказати". При цьому його допитували протягом цілого дня.

"Я думав, що він заговорить, але зіткнувся з дуже впертим чоловіком, який видався надто твердолобим", - розповів виданню представник спеціалізованого міжрегіонального суду.

6 червня голова СБУ заявляв, що співробітники спецслужби в травні провели операцію, результатом якої стало запобігання на території Франції серії терактів під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016. Зокрема, був затриманий громадянин Франції Грегуар М. за підозрою в підготовці терактів, який сам шукав канали закупівлі зброї і вибухівки на території України.

За словами В.Грицака, об'єктами терактів могли стати мечеть, синагога, державні та адміністративні установи.

Того ж дня газета "Фігаро" повідомила, що французька влада відкрила справу стосовно громадянина Франції, затриманого за підозрою в підготовці терактів під час Євро-2016, і доручила Центральному офісу з боротьби з організованою злочинністю й регіональної служби карного розшуку в Нансі.

8 червня СБУ оприлюднила в YouTube фрагменти розмов затриманого за підозрою в підготовці терактів під час Євро-2016 громадянина Франції (підписаний як "Муто") і громадянина України, які обговорювали, зокрема, підготовку "деякої операції" і питання передачі вибухівки.

В.Грицак вже анонсував прибуття в Україну фахівців Генеральної прокуратури Франції для участі в процесуально-слідчих діях в рамках даного розслідування.

14 червня французьке видання "Паризьєн" повідомило, що в місті Стенвіль (Франція) правоохоронці затримали ймовірного спільника француза, який 21 травня був затриманий на спробі перевезти через українсько-польський кордон арсенал зброї. Так, за інформацією видання Ерік Г. - ймовірний спільник Грегуара М. - міг влітку 2014 разом із затриманим в Україні французом перебувати на кордоні з Польщею для передачі контрабандної зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА