14:29 05.07.2016

Порошенко доручив відновити телевишку на горі Карачун за два місяці

2 хв читати
Порошенко доручив відновити телевишку на горі Карачун за два місяці

Президент України Петро Порошенко дав відповідним структурам два місяці на відновлення телевізійної вишки на горі Карачун (Донецька обл.).

"Ми щойно повернулися з гори Карачун. Це ще одне історичне місце, яке пов'язане з обороною Слов'янська", - сказав президент у Слов'янську під час урочистих заходів із нагоди 2-ї річниці звільнення від бойовиків північних міст Донецької області.

Він зазначив, що бойовики найбільше боялися цієї телевишки, яка транслювала правду про війну. "Ми домовилися, що вже за два місяці телевишка має бути побудована, і більше терміну я не даю. І кошти на це мають бути знайдені, і передавачі - адже це право народу на правду, і ми його маємо захистити", - сказав П.Порошенко.

Як відомо, стара телевишка заввишки 222 метри на горі Карачун поблизу Слов'янська обрушилася 1 липня 2014 року внаслідок обстрілу боїв на Донбасі: мінами були перебиті троси, що тримали вишку. Зараз на Карачуні стоїть тимчасова вишка, сигнал українських ефірних каналів досить слабкий.

Раніше Міністерство інформаційної політики України повідомляло, що на горі Карачун відновлять телевишку з покриттям у 68 км, яка забезпечить трансляцію 14 аналогових телевізійних каналів, роботу 4 цифрових телепередавачів і 12 радіопередавачів. Монтаж вишки триватиме понад три місяці, а вартість відновлення цієї телевишки становитиме 10 млн грн, зазначала наприкінці червня прес-служба Мінінформполітики.

Як зазначають фахівці, передбачається, що нова вишка буде заввишки 180 м і радіус її покриття буде на 3 км менше. Вишка "добиватиме" майже до Донецька, але сам Донецьк покривати не буде, говорять робітники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА