11:28 06.07.2016

У НААУ шоковані проведеними обшуками в адвокатів у справі "Укргазвидобування"

2 хв читати
У НААУ шоковані проведеними обшуками в адвокатів у справі "Укргазвидобування"

У Національній асоціації адвокатів України (НААУ) обурені проведеними обшуками в адвокатів у справі про злочинне заволодіння коштами ПАТ "Укргазвидобування", а також очікують реакції вищого керівництва держави.

Згідно з повідомленням на сторінці НААУ у Facebook, асоціація шокована масштабом і характером проведених обшуків офісів адвокатських об'єднань і адвокатів, що є захисниками в кримінальному провадженні стосовно посадових осіб і власників низки газодобувних компаній.

"Формальне посилання на ст. 23 закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" є просто слабкою спробою прикрити численні порушення інших вимог законодавства з боку Національного антикорупційного бюро. Ухвали суду, як і повідомлення Ради адвокатів Київської області про проведення процесуальних дій (без зазначення адреси їх проведення) містять численні неточності та порушення процедурних та інших вимог і обов'язково будуть оскаржені в судах", - йдеться в повідомленні.

Також у НААУ вимагають негайного реагування з боку вищого політичного керівництва держави, припинення тиску на адвокатуру під час проведення резонансних розслідувань.

"Зважаючи на небезпечність прецеденту масового обшуку адвокатів в одній справі, НААУ негайно поінформує міжнародних партнерів про такі дії НАБУ", - наголосили в НААУ.

Як повідомлялося, 5 липня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький поінформував про проведення обшуків у 21 адвоката у справі про злочинне заволодіння коштами ПАТ "Укргазвидобування".

"Адвокатське посвідчення, депутатський імунітет - це засоби, за допомогою яких можна приховати документи", - сказав він. Керівник САП акцентував увагу на тому, що обшуки були санкціоновані судом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА