14:29 06.07.2016

Конкурс із відбору голови "Укрспирту" знову завершився безрезультатно

2 хв читати
Конкурс із відбору голови "Укрспирту" знову завершився безрезультатно

Номінаційний комітет з обрання керівника "Укрспирту" ухвалив рішення, що жоден із кандидатів на четвертому конкурсі не відповідає кваліфікаційним очікуванням, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики пізно ввечері у вівторок.

"Численні порушення і непрозорість протягом усього останнього етапу конкурсу, який був запущений ще на початку моєї роботи в уряді, автоматично позбавив цей процес можливості на успіх", - прокоментував підсумки міністр Тарас Кутовий.

Номінаційний комітет рекомендував замінити селекційну комісію з первинного відбору кандидатів, а також нинішнього виконувача обов’язків Сергія Блескуна, зазначили в прес-службі.

Т.Кутовий додав, що ринок спирту має бути демонополізовано. "Україна остання з двох у світі держав із монополією в спиртовій галузі. У нашій стратегії ми вбачаємо "Укрспирт" ефективним і прибутковим підприємством, без корупції і тіньових схем, що приносить суттєві кошти до державного бюджету. Реалізувати це можна лише за однієї умови - приватизації", - наголосив міністр.

Він повідомив, що Мінагрополітики шукатиме професійного та енергійного менеджера і невідкладно запускає процес підготовки підприємств до приватизації.

Як повідомлялося, перший конкурс на посаду голови "Укрспирту" було оголошено в січні 2015 року. Його перезапустили через те, що профспілкова організація "Укрспирту" вимагала скасування результатів конкурсу з відбору директора ДП, оскільки, за її інформацією, були рішення судів, в яких відібрані кандидатури (Ніна Гаркава та Анатолій Далибожик) визнали свою провину, до них було застосовано амністію.

Пізніше правоохоронні органи підтвердили, що переможці попереднього конкурсу за підсумками призначеної Кабміном перевірки були несудимі.

Під час другого конкурсу з обрання керівника "Укрспирту" ніхто з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

На фінальному етапі третього конкурсу один із претендентів на посаду керівника держпідприємства Роман Іванюк вирішив відкликати свою кандидатуру з конкурсу. Він обіймав до цього посаду в. о. директора компанії. Р.Іванюк виступав за якнайшвидшу приватизацію ДП "Укрспирт" і вважав, що зволікання в цьому питанні заважає розвитку компанії.

У лютому 2016 року МЕРТ оголосило четвертий конкурс. Його результати мали бути оприлюднені 11 квітня, проте учасник конкурсу Григорій Трипульський звернувся зі скаргою до суду на МЕРТ щодо непрозорих умов проведення конкурсу, що затягнуло терміни його проведення, і лише на початку червня рішенням апеляційної інстанції конкурс було розблоковано.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА