09:55 07.07.2016

Опалювальний сезон у Києві може бути зірвано

3 хв читати

Через блокування рахунків ПАТ "Київенерго" компанії, що займаються ремонтом тепло- та енергомереж, не можуть проводити планову підготовку тепломереж Києва, через що можливий зрив опалювального сезону в столиці і перебої роботи тепломереж і теплогенеруючих об'єктів під час опалювального сезону, заявили директор ДП "Енергоремонт" ПАТ "Київенергоремонт" Євген Горобець і директор ТОВ "НВО "Енерго Плюс" Євген Корф.

"Якщо в лічені дні, може, тижні, не вирішити цю проблемну ситуацію, то підготовка до опалювального сезону може бути зірвана... Якщо не виконати своєчасно ремонти - опалювальний сезон може бути зірваний", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" Є.Корф.

Директор ДП "Енергоремонт" ПАТ "Київенергоремонт" Євген Горобець звернувся до "керівництву міста, до Міністерства енергетики, Кабінету Міністрів і першим керівникам держави з проханням звернути на цю ситуацію увагу".

Є.Горобець наголосив на великому терміні експлуатації тепломереж Києва: "Якщо говорити про обладнання "Київенерго", тобто про його основні підрозділи - ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, теплові мережі, - то обладнання має вік у середньому від 40 до 50 років експлуатації".

За його словами, на сьогоднішні гостро стоїть питання ремонту обладнання з таким терміном експлуатації.

При цьому, як зазначив Є.Горобець, станом на середу вже місяць як припинені платежі за рахунками компанії "Київенерго", щодо компанії "Київенергоремонт" прострочена дебіторська заборгованість становить 2 млн 744 тис. грн, з них 1 млн грн- заборгованість від квітня і 1 млн грн - заборгованість із травня.

Директор ДП "Енергоремонт" зазначив, що зупинка одного з блоків ТЕЦ-6 внаслідок аварії на добу призведе до того, що Троєщина і Оболонь на добу перестануть отримувати тепло і гарячу воду, а відключення одного котла на станції теплопостачання №2 призведе до зупинки теплопостачання на мікрорайони Подолу і Куренівки.

"Ситуація загрожує зайти в глухий кут, із якого просто не буде виходу", - резюмував Є.Корф.

Як повідомлялося в п'ятницю, 1 липня, ПАТ "Київенерго" змушена з наступного тижня призупинити виїзди аварійних бригад, не зможе проводити ремонти аварійних ділянок через блокування рахунків компанії і відсутність коштів у її розпорядженні, заявив глава компанії Олександр Фоменко.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко закликав Кабінет Міністрів України забезпечити невідкладне розблокування рахунків ПАТ "Київенерго" з метою запобігання аварійним ситуаціям на тепло- та електромережах.

Через відсутність можливості закуповувати матеріали і запчастини "Київенерго" проводить ремонтні роботи за рахунок аварійних запасів, розрахованих на два тижні. Крім того, через неможливість оплатити телекомунікаційні послуги можуть бути відключені всі телефонні лінії компанії, зокрема контакт-центр 15-88.

За даними прес-служби, з березня 2016 року, коли були арештовані рахунки компанії, виконавча служба списала з рахунків "Київенерго" 51,5 млн грн. Списані кошти йдуть на погашення боргу в 372 млн грн за штрафними санкціями НАК "Нафтогаз України" за вже оплачені газові борги 2013-2014 рр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА