16:49 07.07.2016

Понад 1,4 млн особин риби випущено у водойми Херсонської області

1 хв читати
Понад 1,4 млн особин риби випущено у водойми Херсонської області

Понад 1,4 млн особин риби випущено у водойми під час зариблення пониззя Дніпра у Херсонській області в період з 24 червня до 4 липня.

Згідно з прес-релізом Державного рибного агентства України (Держрибагентства), випуск водних біоресурсів здійснювався за кошти державного бюджету - бюджетними організаціями. Так, "Новокаховський рибоводний завод частикових риб" випустив 57 тис. примірників сома, "Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С. Т. Артющика" - понад 1,4 млн особин стерляді.

"Зариблення - один із пріоритетних напрямів Держрибагентства для відновлення рибогосподарського потенціалу, підтримання постійних запасів риби у водоймах. Зараз працюємо над механізмом створення спеціального фонду рибного господарства, на зразок того, що працює в Литві. Він допоможе акумулювати в області кошти, отримані за оплату штрафів, плату за ресурс від промисловиків, компенсаційні кошти за днопоглиблення, і використовувати їх виключно на розвиток рибного господарства, зокрема, програми зариблення", - зазначив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Контролювала процес зариблення спеціально створена комісія з представників Держрибагентства, рибоохорони, громадськості, органів державної влади та бюджетних організацій.

Як повідомлялося, Я. Ковалів прогнозує 40-відсоткове зростання вилову риби в 2016 році. Такий прогноз обумовлений не зростанням кількості риби, а поступовим виведенням риболовецької галузі з тіні в результаті реформування системи рибоохорони.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА