19:32 07.07.2016

ВР посилила відповідальність за керування в нетверезому стані, збільшивши штрафи втричі

2 хв читати

Верховна Рада України втричі збільшила штрафи за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів - до 10 тис. 200 грн (близько $417).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний закон "Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення" на засіданні парламенту в четвер підтримали 243 народні депутати

Згідно з ухваленим законом, керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських засобів, що знижують увагу і швидкість реакції, передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в такому стані, а також відмова водія пройти огляд на предмет його стану спричиняють накладення штрафу на водія у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10 тис. 200 грн - ІФ) та позбавлення права керування транспортним засобом протягом року.

Раніше такі правопорушення передбачали штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 тис. 400 - ІФ) або позбавлення права керування.

Якщо особа протягом двох років повторно вчинить будь-яке з вищезгаданих порушень, їй доведеться сплатити штраф у 1200 неоподатковуваних мінімумів (20 тис. 400 грн - ІФ) і її позбавлять права керування транспортним засобом на три роки.

Закон також передбачає, що такі правопорушення, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортним засобом у стані алкогольного/наркотичного сп'яніння спричиняють накладення штрафу у розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів (40 тис. 800 грн - ІФ).

Курс НБУ на 7 липня: $1 - 24,41 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА