18:27 08.07.2016

"Громадське ТБ" відкидає звинувачення прес-центру штабу АТО

2 хв читати

Громадське об'єднання "Громадське ТБ" називає такими, що не відповідають дійсності, звинувачення прес-центру штабу АТО на адресу їхніх журналістів, які начебто виклали в Інтернет зняті відеоматеріали, на яких противник може ідентифікувати позиції українських військових.

"8 липня прес-центр АТО поширив заяву зі звинуваченнями на адресу "Громадського", які шокували редакцію. "Громадське" заявляє: ці звинувачення не відповідають дійсності", - йдеться в заяві ГО "Громадське ТБ", яку оприлюднила на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю виконавчий директор об'єднання Катерина Горчинська.

У ній наголошується, що "Громадське" не поширювало фото з бойових позицій українських військових — ані через власні платформи, ані через особисті сторінки журналістів у соцмережах.

Крім того, стверджується, що "Громадське" не розміщувало репортаж про бої біля Авдіївки на своєму сайті до узгодження матеріалу із військовими через питання безпеки позицій українських військових.

"Громадське" протягом двох діб свідомо не повідомляло про загибель військових, свідками якої стали наші журналісти. Ми чекали допоки про це будуть поінформовані їхні рідні, а імена загиблих будуть опубліковані офіційно. Водночас напередодні, 7 липня, "Новая газета" опублікувала власний матеріал та відеосюжет на власному сайті. "Громадське" не має жодного стосунку до публікації "Новой газеты" і ознайомилося з нею так само, як і інші користувачі. Журналістка "Новой газеты" Юлія Полухіна перебувала разом із журналістами "Громадського" на позиціях українських військових, отримавши дозвіл на зйомку у штабі АТО, а також узгодивши свій візит із командуванням ВДВ. Заява прес-центру АТО про те, що журналісти "Громадського" представили її як власну співробітницю, не відповідає дійсності", - йдеться в заяві.

Представник "Громадського" заявила, що до сюжету не ввійшли, зокрема, кадри із загиблими, а також кадри, що могли б розкрити інформацію про позицію українських військових на передовій.

Водночас зазначається, що матеріал "Громадського", який наразі так і не опубліковано, містить суспільно важливу інформацію і вкотре підтверджує, що попри Мінські домовленості позиції українських військових продовжують обстрілювати, зокрема з важкої артилерії.

Як повідомлялося, 8 липня штаб АТО повідомив, що ініціює призупинення акредитації журналістам українського каналу "Громадське ТБ" та російської "Нової газети", які виклали в мережу Інтернет зняті відеоматеріали, на яких противник може ідентифікувати позиції українських військових. "6 липня було знято обстріли позицій українських військових із боку бойовиків, а пізніше, 8 липня, відеоматеріали викладено в мережу Інтернет, що становить загрозу виявлення противником позицій бійців АТО", - йшлося в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА