13:13 09.07.2016

За добу в зоні АТО один український військовий загинув, ще шестеро дістало поранень

3 хв читати
За добу в зоні АТО один український військовий загинув, ще шестеро дістало поранень

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій один український військовий загинув, шестеро дістало поранень, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу станом на 00.00 внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, шість отримали поранення", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

Відповідаючи на запитання про нічний обстріл неподалік села Троїцького (Луганська обл.) з втратами серед українських захисників, А.Лисенко підтвердив факт обстрілу, але щодо жертв точної інформації не назвав. "Сьогодні близько четвертої ранку дійсно біля н. п. Троїцьке стався потужний артилерійський обстріл, є постраждалі українські бійці. Точної кількості ми назвати не можемо, оскільки це поки що попередня інформація", - сказав спікер АП.

Раніше журналіст Юрій Бутусов написав на сторінці у Facebook про обстріл території біля Троїцького і втрати серед українських військових: "Сьогодні вночі наш опорний пункт у районі села Троїцького зазнав масованого обстрілу артилерії противника, під прикриттям якого противник зробив спробу зблизитися з нашими позиціями й атакувати. Атаку відбито. Три воїни нашого мотопіхотного батальйону пали смертю хоробрих, троє дістало важких поранень, семеро - легких".

Говорячи про ситуацію з обстрілом на різних напрямах у зоні АТО, спікер АП зазначив, що на луганському напрямі під ворожий вогонь потрапила Новоолександрівка (Попаснянський район) - без застосування важкого озброєння. Проте по сусідній Новозванівці НЗФ випустили кілька мін. Біля села Раївка Слов’яносербського району відбулася ворожа провокація із застосуванням міномета. Крім того, рано-вранці противник порушив режим тиші біля Станиці Луганської.

На донецькому напрямі обстановка залишається найбільш складною, наголосив А.Лисенко. За його даними, дві треті обстрілів здійснюються з мінометів (більшість - калібру 120 мм), найчастіше їх застосовують на Світлодарській дузі, північних околицях окупованої Горлівки та в авдіївській промзоні. За минулу добу в цих районах бойовики випустили по позиціях сил АТО близько 200 мін.

"Короткострокові випадки застосування мінометів ворогом були зафіксовані в Троїцькому, Новоселівці Другій, Пісках і Невельському", - додав спікер АП.

На Світлодарській дузі, в районі селища Луганського, бойовики активно застосовували бронетехніку, також там працював снайпер.

В авдіївській промзоні ситуація важка. Зі східного напряму НЗФ обстрілюють українські позиції усіма наявними видами озброєнь, за винятком танків та артилерії. У районі донецького аеропорту бойовики порушили режим тиші тричі, використавши при цьому бронетехніку, міномети і стрілецьку зброю.

Загалом за добу на донецькому напрямі зафіксовано 33 ворожі обстріли, при цьому 22 - із важкого озброєння.

На маріупольському напрямі поблизу Водяного бойовики випустили понад 20 снарядів калібру 122 мм. "Також ворог застосовував важке озброєння, а саме 120-мм міномети в Старогнатівці, Павлополі, Талаківці та Широкиному. Причому це заборонене озброєння бойовики застосовували і у світлий час доби", - розповів А.Лисенко.

У Мар’їнці активізувалися снайпери, а ввечері ворожий обстріл із застосуванням гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів тривав понад дві години. "Подібна інтенсивність ворожих обстрілів спостерігалася і в Широкиному", - повідомив спікер АП.

Загалом за добу на маріупольському напрямі було 33 ворожі обстріли, третина з них - з важкого озброєння.

А.Лисенко також відзначив активізацію повітряної розвідки ворога. Так, за його словами, протягом доби зафіксовано дев’ять безпілотних літальних апаратів НЗФ на всіх трьох напрямах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА