14:29 11.07.2016

МВС заявляє про рейдерську атаку на мережу супермаркетів "Новус" в Україні

2 хв читати
МВС заявляє про рейдерську атаку на мережу супермаркетів "Новус" в Україні

Українсько-литовська група компаній "Новус" зазнала рейдерського захоплення майна на суму понад 1 млрд грн, повідомив радник міністра внутрішніх справ (МВС) України Михайло Апостол на своїй сторінці у Facebook.

"Унаслідок злочинних дій кола осіб, з використанням документів із підробленими підписами та печатками, внесено зміни до ЄДР (Єдиний держреєстр - ІФ) за співучасті реєстратора Баришівської сільради Київської області, переоформлено повністю корпоративні права компанії, яка має найбільші інвестиції Литовської республіки в Україні", - написав М.Апостол.

За його словами, з метою протидії захопленню компанії "Новус" був здійснений терміновий виїзд представників МВС, власників та юристів компанії до Баришівки, залучено голову райдержадміністрації та сільради, у зв'язку з ризиком перепродажу аферистами активів компанії.

"Лише в результаті оперативного втручання міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та посла Литовської Республіки в Україні нам вдалося припинити злочинну схему захоплення іноземних активів в Україні... корпоративні права було повернуто справжньому власнику. Відкрито кримінальне провадження, розпочато слідчі дії", - повідомив радник міністра.

ТОВ "Новус Україна" виступає керуючою компанією мережі гіпер- і супермаркетів Novus та магазинів "Novus Експрес" (формат "біля дому") в Україні. Перший супермаркет Novus було відкрито в країні у 2008 році.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 11 липня 2016 року, власником із часткою 100% у статутному капіталі ТОВ була "Консул Трейд Гаус" (Вільнюс, Литва).

Статутний капітал ТОВ "Новус Україна" на 6 квітня 2015 року становив 417,625 млн грн.

Згідно з даними веб-сайта компанії, на кінець 2015 року ТОВ "Новус Україна" налічувало 30 магазинів мережі з площею торговельних залів від 800 кв. м. до 8 тис. кв. м у Києві та Київській області, Севастополі, Миколаєві, Черкасах, Тернополі, Рівному та Рівненській області, Житомирській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА