12:56 13.07.2016

Спецназ затримав озброєних "чорних бурштиновиків" на бронетехніці, які окопалися в заповідних болотах Рівненщини - Аваков

2 хв читати
Спецназ затримав озброєних "чорних бурштиновиків" на бронетехніці, які окопалися в заповідних болотах Рівненщини - Аваков

Під час операції з припинення незаконного видобутку бурштину на території боліт у Рівненському заповіднику спецпідрозділу Нацполіції затримали групу оснащених зброєю і бронетехнікою старателів, які чинили опір правоохоронцям.

"Кілька днів тому, під час патрулювання безпілотниками спецпідрозділу "Дніпро-1" на цій самій віддаленій від населених пунктів території боліт у заповіднику виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину". Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті... Це не фронт... на зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина розорення природи заповідника і... бронетехніка", - написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсукб у середу.

Він поінформував, що в середу над ранок спецпідрозділи Нацполіції зайшли на далекі острови в Рівненському заповіднику (Рокитнівський р-н Рівненської обл.), що являють собою непрохідні болта, і затримали групу незаконних старателів, які чинили опір спецназу. Бронемашину МТЛБ вилучено, затримано кількох людей.

А.Аваков зазначив, що ділки, які організували незаконний бізнес із видобутку й реалізації бурштину, підбивають місцевих жителів на звільнення затриманих "чорних старателів" під гаслами типу "відіб'ємо наших пацанів і наші броньовики".

Глава МВС України закликав людей не піддаватися на провокації та підкреслив готовність правоохоронців не допустити масових заворушень.

"Заздалегідь скажу - люди, не піддавайтеся на провокації бандитів - наша рішучість відновити законність на "Клондайк" непохитна. Не буде більше ні знищеної природи, ні рабської праці, ні баронів-бурштиновиків з власним комплексом законів, власною армією і власними васалами. МВС не допустить бандитської влади бананових або бурштинових вотчин усередині України! Наведення порядку в цьому бурштиновому кодлі буде продовжено", - написав він.

При цьому міністр наголосив, що за необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії та поліції. "Операція з наведення порядку триватиме", - запевнив А.Аваков.

Підсумовуючи, міністр висловив сподівання на якнайшвидше правове врегулювання видобутку бурштину в Україні. "Дуже розраховую від колег міністрів якнайшвидшого внесення (знаю, що майже все готово) нового законодавства, що адекватно регулює видобуток бурштину! Терміново необхідно", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА