19:23 13.07.2016

Російська сторона відмовилася від своїх військовослужбовців, затриманих днями в зоні АТО - І.Геращенко

2 хв читати

Російська сторона в середу в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відмовилася від з'ясування долі та захисту своїх військовослужбовців, узятих у полон Збройними силами України в зоні проведення АТО, повідомляє представник України в підгрупі з гуманітарних питань контактної групи Ірина Геращенко.

"Під час роботи гуманітарної групи я поставила російській стороні запитання, чи не хочуть вони поцікавитися своїми військовими, що їх днями затримали ЗСУ, і які сьогодні дають свідчення про ведення бойових дій на Донбасі. У відповідь почула, що російських військових на Донбасі немає і представники РФ взагалі не знають, про кого йдеться... Що ж, не вперше російські офіцери і чиновники відмовляються від своїх солдатів, яких посилали вбивати українців", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, "це ми вже проходили" в історії з російськими спецназівцями Євгеном Єрофєєвим та Олександром Александровим.

"Поки що російська сторона не висловила жодної підтримки і інтересу до затриманих своїх солдатів. Треба, щоб це знали їх колеги і родичі, знали, наскільки "цінні" вони своїй "великой стране", - зазначила представник гуманітарної підгрупи.

За словами І.Геращенко, на засіданні тристоронньої контактної групи українська сторона вкотре відзначила погіршення ситуації на сході України, де щодня гинуть і військові, і цивільні особи. "Їх убивають із російської зброї", - наголосила вона.

"При цьому РФ, зокрема вустами своїх представників у Мінську, продовжує видавати бажане за дійсне і відверто брехати, що, мовляв, РФ не є стороною конфлікту, що начебто її військових і найманців немає в Україні", - написала І.Геращенко.

Як повідомлялося, серед затриманих українськими силовиками в ніч із 10 на 11 липня під час нападу на позиції сил АТО поблизу с. Троїцького (Попаснянський р-н, Луганська обл.) членів диверсійно-розвідувальної групи "ЛНР" виявився громадянин РФ родом із Сєверодвінська Архангельської області.

12 липня громадянин РФ, який перебував у складі незаконного збройного формування "Восток" із серпня 2014-го по травень 2016 року, зокрема воював у складі "особливого відділу республіканської гвардії" та брав участь у бойових діях поблизу селища Широкиного, здався працівникам Державної прикордонної служби України у вівторок вночі на КПВВ "Мар’їнка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА