19:46 13.07.2016

Україна в Мінську не отримала відповідей на пропозицію щодо обміну полоненими - І.Геращенко

2 хв читати

На засіданні тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі українська сторона не отримала відповідей на свої пропозиції щодо обміну затриманих бойовиків на військовослужбовців Збройних сил, що перебувають у полоні, повідомляє представник України в підгрупі з гуманітарних питань контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Щодо питання заручників, то поки що ми не отримали жодної відповіді від ОРДО на нашу пропозицію передати їм вісьмох затриманих поблизу Широкиного диверсантів, аби звільнити наших важкохворих військових, ані на пропозицію передати ОРДО 50 людей, щоб звільнити 25 українців. Не отримали і відповіді на конкретну пропозицію щодо звільнення Володимира Жемчугова від ОРЛО", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"До речі, навіть несентиментальних представників ОБСЄ вразила "гуманітарна позиція" ОРДЛО, які заявили, що на неконтрольованих територіях немає поранених і хворих, усіх вилікували, а В.Жемчугов (без очей, без кінцівок) - не хворий, а просто інвалід, буває", - додала представник гуманітарної підгрупи.

За її словами, також сторона окремих районів Донецької та Луганської областей відмовилася від української ініціативи проведення дня сім'ї, "коли б родичі людей, що їх утримують в тюрмах по обидві сторони лінії зіткнення, могли б відвідати своїх близьких". "Назвали це піаром і сказали, що всі родичі заручників і так можуть приїжджати і провідувати хлопців. Правда, так і не надали інформації, де їх утримують", - зазначила І.Геращенко.

"Моє бачення: "Нормандська четвірка" має приділити заручникам особливу увагу і таки дотиснути РФ і бойовиків, аби всіх звільнити. Бо з ОРДЛОвськими "гуманітаріями", яких цікавить виключно амністія, питання затягується на невизначений час. А нас це не влаштовує, ми вимагаємо звільнити наших хлопців зараз", - додала представник гуманітарної підгрупи.

За її словами, на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську в середу ключовими питаннями були питання безпеки та контролю над кордоном. "Українська сторона зазначає, що без закриття кордону, без відновлення контролю над кордоном ми не зможемо вирішити інші питання. Адже через 400 км дірки в кордоні росіяни продовжують щодня поставляти зброю, техніку, гроші, набої "ополченцям", також перекидають своїх військових, які час від часу втрачаються в донецьких степах. А ще відверто мародерствують, вивозять обладнання з українських підприємств і шахт", - повідомила І.Геращенко.

За словами представника гуманітарної підгрупи, українську сторону також надзвичайно хвилює недопуск на окуповані території місії Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і збільшення кількості фактів агресії та блокади роботи спостерігачів. "Не пускають СММ ОБСЄ, як і інші міжнародні організації, бо ж є що приховувати, в першу чергу російську присутність, для мене це очевидно", - написала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА