12:45 15.07.2016

Усі причетні до теракту в Ніцці не повинні уникнути покарання

2 хв читати
Усі причетні до теракту в Ніцці не повинні уникнути покарання

Міністерство закордонних справ України висловлює глибокі співчуття і підтримку уряду та народу Франції, рідним і близьким загиблих і постраждалих унаслідок терористичного акту, скоєного в ніч на 15 липня 2016 в Ніцці.

"Україна категорично засуджує будь-які прояви тероризму і закликає міжнародне співтовариство дати рішучу відсіч будь-яким проявам насильства і ненависті, які несуть в собі ці злочини. Жоден причетний до цього трагічного терористичного акту не повинен уникнути справедливого покарання", - йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій у п'ятницю.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що, перетворивши урочистості з нагоди національного свята Французької Республіки на криваву трагедію, терористи посягнули на святе для кожного француза і знехтували найбільшою цінністю – людським життям.

"Звертаємося сьогодні до французького народу, який протягом останніх років зазнав жахливих втрат від рук терористів - Україна сьогодні з вами. Українці разом з вами оплакують невинних жертв жорстокого терору. Ця трагедія є спільною проблемою України і Франції. Сьогодні Україна - це Ніцца", - наголосили в українському МЗС.

Як повідомлялося, напередодні ввечері вантажівка врізалася в людей на Англійській набережній Ніцци, де святкували національне свято Франції - День узяття Бастилії. За останніми даними, загинули 84 людини, ще 18 постраждалих перебувають у критичному стані. Водій вантажівки - 31-річний виходець з Тунісу, громадянин Франції, застрелений поліцейськими.

Президент Франції Франсуа Олланд назвав трагедію в Ніцці терактом. "Це, безумовно, терористичний акт", - сказав він у зверненні до народу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА