15:46 15.07.2016

Пілотний проект реєстрації шлюбів протягом доби буде запущено в Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку

2 хв читати
Пілотний проект реєстрації шлюбів протягом доби буде запущено в Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Маріуполі та Сєвєродонецьку

Міністр юстиції України Павло Петренко зазначив, що пілотний проект щодо спрощеної реєстрації шлюбів протягом доби запрацює з початку в шести українських містах: Києві, Одесі, Львові, Херсоні, Маріуполі Донецької області та Сєвєродонецьку Луганської області.

"Ми запускаємо пілотний проект, що надає можливість українським громадянам протягом доби зареєструвати шлюб без бюрократії, черг та будь-яких радянських пережитків, зокрема, 30 днів очікування на реєстрацію шлюбу", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

П. Петренко зазначив, що в Маріуполі і Сєвєродонецьку цей проект буде реалізовуватися для того, щоб переселенці з окупованих територій могли протягом доби отримати легальні українські документи, а також, щоб українські військовослужбовці могли швидко вступити в шлюб за місцем дислокації їхніх частин і з'єднань,

У Херсоні цей пілотний проект буде реалізований для того, щоб спростити проходження відповідних процедур і отримання документів для українських громадян із окупованого Криму. Київ, Одеса і Львів обрані як великі туристичні міста, де багато людей можуть захотіти скористатися цією послугою.

Міністр наголосив, що запропоноване нововведення прибере необхідність кілька разів звертатися до РАГСів, які взагалі з часом планується скасувати, організовувати урочисту частину реєстрації шлюбу будуть місцеві органи влади, їхні комунальні підприємства, або держпідприємства, що працюють з ними. Кошти за послуги надходитимуть до місцевих бюджетів.

Крім того, за словами П. Петренка, Мін'юст з наступного року планує передати функцію реєстрації актів цивільного стану місцевим органам влади і в рамках цього проекту хоче подивитися, як вони справлятимуться з цією роботою.

Розповідаючи про процедуру розірвання шлюбу, глава Мін'юсту зазначив, що держава має намір спростити цю процедуру для тих випадків, коли є згода подружжя, і між ними немає ніяких невирішених, спірних питань.

Він зазначив, що зараз подружжя, які хочуть розлучитися, мають тричі приходити до РАГСу: спочатку, щоб подати заяву, потім, через 30 днів підтвердити свій намір і потім разом прийти, щоб забрати свідоцтво про розлучення.

При цьому П. Петренко зазначив, що держава не буде необдумано спрощувати процедуру розірвання шлюбу, впроваджувати можливість розірвання шлюбу в односторонньому порядку для того, щоб у випадках, коли немає остаточного рішення обох сторін розірвати шлюб, був час і можливість для того, щоб переглянути це рішення, оскільки, за його словами, сім'я є фундаментом українського суспільства і, якщо є шанс на збереження того чи іншого шлюбу, то він має бути наданий.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА