12:21 16.07.2016

Затримані в Запоріжжі ОЗУ можуть бути причетні до десятку нападів на інкасаторів

2 хв читати
Затримані в Запоріжжі ОЗУ можуть бути причетні до десятку нападів на інкасаторів

Один із затриманих за напад на інкасаторів у п'ятницю в Запорізькій області є громадянином Росії, убитий - громадянин Латвії, заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Один із затриманих донедавна був громадянином Росії, який нещодавно отримав громадянство України, і другий на сьогодні є громадянином Росії, а той, хто загинув, був латишем", - сказав В.Грицак на брифінгу в Києві в суботу.

Він повідомив, що загалом було затримано чотирьох із семи людей, проте злочинне угруповання могло налічувати більше осіб.

"Слідство не виключає, що група складалася з набагато більшої кількості людей... Один - загинув під час зіткнення, двоє - поранені, один - у важкому стані, один - не постраждав. У наших руках четверо осіб", - пояснив В.Грицак.

У свою чергу перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян уточнив, що один із затриманих - військовослужбовець Національної гвардії України, ще один служить. Ще двоє - цивільні.

За словами В.Грицака, затримане на автодорозі Пологи-Оріхів Запорізької області організоване злочинне угруповання може бути причетне до десятка нападів на інкасаторів і банки.

"Із 2014 року здійснювали розбійні напади на банки, банківські установи та інкасаторські машини. Перевіряється причетність принаймні до десяти таких нападів", - сказав В.Грицак.

За його словами, кримінальне провадження у цій справі відкрито за ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм).

Як повідомлялося, в п'ятницю на автодорозі Пологи-Оріхів в Оріхівському районі Запорізької області невідомі особи із застосуванням вогнепальної зброї (пістолет, автомат, кулемет, ручні гранати) здійснили бандитський напад на інкасаторську машину Ощадбанку.

Одного з нападників було вбито, двох поранено. Загалом затримано трьох нападників. "Недалеко від місця нападу правоохоронці затримали ще одного учасника нападу", - повідомили в МВС.

Серед правоохоронців та інкасаторів постраждалих немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА