19:12 18.07.2016

"Укргазвидобування" подало позов до Стокгольмського арбітражу про розірвання договору СД із "Карпатигаз"

1 хв читати

ПАТ "Укргазвидобування" 15 липня звернулося до Стокгольмського арбітражу з позовом про розірвання договору про спільну діяльність (СД) від 2002 року між ТОВ "Карпатигаз" та Misen Enterprises AB, а також про стягнення збитків, повідомила прес-служба компанії в понеділок.

"Ми звернулися до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про ініціювання арбітражного розгляду справи щодо розірвання договору про спільну діяльність лише після проведення досудових переговорів та консультацій із ТОВ "Карпатигаз" і компанією Misen Enterprises, що відбувалися відповідно до вимог вищезгаданого договору. Оскільки під час переговорів сторони не змогли досягти консенсусу з усіх спірних питань і переговори не привели до врегулювання спору, 15 липня 2016 року товариство звернулося до Стокгольмського арбітражу", - зазначає директор із правових питань "Укргазвидобування" Олена Кобець, слова якої наводить прес-служба.

Як повідомлялося, восени 2015 року "Укргазвидобування" заявило, що "Карпатигаз" і його акціонер Misen Energy АВ (Швеція) відмовляються виконувати зобов'язання у рамках договору про СД.

За даними "Укргазвидобування", Misen за період дії СД внесла в нього лише $3,68 млн інвестицій, при цьому капіталізація "Карпатигазу" за період СД становила 1,5 млрд грн (за рахунок видобутку понад 700 млн куб. м щорічно зі 110 свердловин "Укргазвидобування").

СД ПАТ "Укргазвидобування" і ТОВ "Карпатигаз" у 2015 році принесла збиток у розмірі 87,317 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА