10:38 19.07.2016

Понад 700 танків різної модифікації розміщено на непідконтрольній українській владі території Донбасу

2 хв читати
Понад 700 танків різної модифікації розміщено на непідконтрольній українській владі території Донбасу

Противник на Донбасі має велику кількість танків - більшу, ніж Німеччина й Велика Британія разом узяті, заявив представник української сторони в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

"Абсолютно точно відомо, що з того боку є 702 танки трьох модифікацій. Це сучасні танки, готові до бою. Артилерійські системи: і ствольної артилерії, реактивної, і мінометів – понад тисячу. Не кажучи про інші параметри, але це найважливіші компоненти військового характеру, які, як правило, пов'язані з наступальними діями або завдання дуже великих втрат протилежній стороні", - - сказав Є.Марчук в ефірі "5 каналу".

Він також зазначив, що армійськими корпусами бойовиків командують від 3 до 6 тисяч кадрових військових, зокрема офіцери Генштабу РФ.

"Два армійські корпуси, які Росія створила на цих тимчасово окупованих територіях, - це десь 32-36 тисяч російських військових, які добре підготовлені. І від командувача корпусом, їхніх заступників та командувачів рот - це представники російського Генерального штабу... Десь від 3 до 6 тисяч - це кадрові російські військові без шевронів з точним визначенням ЗС РФ, але це кадрові російські військові", - сказав Є.Марчук.

Він також заявив, що мінський переговірний процес і Тристороння контактна група є лише інструментом "нормандської четвірки", а не чимось самостійним. "Потрібно акцентувати увагу на тому, що мінський переговорний процес є інструментом "нормандської четвірки". Тому що іноді здається, що це нібито щось самостійне. Вирішує все не мінська переговорна група і не Тристороння контактна група, а вирішують лідери "нормандської четвірки", - заявив Є.Марчук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА