17:43 20.07.2016

Мінінфраструктури пропонує подвоїти плату за проїзд іноземних авто масою понад 3,5 тонни, ввести збір за в'їзд більш легких

2 хв читати
Мінінфраструктури пропонує подвоїти плату за проїзд іноземних авто масою понад 3,5 тонни, ввести збір за в'їзд більш легких

Міністерство інфраструктури України пропонує ввести ставку єдиного збору за проїзд територією країни для іноземних транспортних засобів, дозволена максимальна маса яких не перевищує 3,5 тонни, подвоїти ставку єдиного збору за проїзд транспортних засобів масою понад 3,5 тонни автодорогами за кожен кілометр проїзду.

Відповідно до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо єдиного збору, який стягується в пунктах пропуску через державний кордон України", оприлюдненого на сайті міністерства, для автомобілів масою до 3,5 тонни з кількістю місць для сидіння не більше дев'яти з місцем водія включно визначається плата залежно від час перебування в Україні: протягом одного дня - EUR1,2, семи днів - EUR7, одного місяця - EUR33,8, трьох місяців - EUR95,6, півроку - EUR180, рік - EUR342,2.

Ставки зборів для транспорту масою понад 3,5 тонни пропонується встановити в діапазоні від EUR2 до EUR10 за проведення контролю, від EUR0,04 до EUR1,56 - за кожен кілометр проїзду українськими дорогами.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, в 2013-2014 рр. зафіксовано реальне скорочення надходжень до державного бюджету єдиного збору, перерахованого в євро: з EUR17 млн у 2013 році до EUR13,3 млн у 2014 році. Серед причин такого показника, зокрема, чинні ставки єдиного збору, який стягується у пунктах пропуску через державний кордон, не переглядалися урядом майже 15 років.

Крім того, включення плати за проїзд автодорогами до структури єдиного збору, якщо вона при цьому не поширюється на легкові автомобілі, зареєстровані за межами країни, не відповідає світовій практиці.

Ухвалення проекту такого закону, на думку його авторів, дасть змогу збільшити дохідну частину загального фонду державного бюджету шляхом актуалізації ставок єдиного збору, що сприятиме збільшенню обсягу фінансування, що виділяється на виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування.

Як наголошується в записці, згідно з європейським досвідом, термін перебування іноземних транспортних засобів із дозволеною максимальною масою до 3,5 тонни на території держави в середньому становить сім днів, ставка єдиного збору за використання автодоріг протягом зазначеного періоду становить близько EUR7.

З огляду на викладене, в розрахунку ставок для автомобілів до 3,5 тонн за основу взято європейський досвід, а саме - EUR7 за сім днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА