18:16 20.07.2016

Фігурант справи про розкрадання газу "Укргазвидобування" Пісний не з'явився на апеляцію

2 хв читати
Фігурант справи про розкрадання газу "Укргазвидобування" Пісний не з'явився на апеляцію

Розгляд апеляції щодо зміни запобіжного заходу фігуранту справи про розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" Валерію Пісному перенесено на 28 липня у зв'язку з неявку кількох адвокатів і самого підозрюваного.

Як повідомляє "Українська правда", відповідне рішення колегія суддів Апеляційного суду Києва ухвалила в середу. Також судді вирішили, що наступне судове засідання відбудеться в форматі відеоконференції.

Представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обурювалися, що ефективніше буде, якщо В.Пісний особисто буде присутній на засіданні суду.

Як повідомлялося, В.Пісний і Олег Рябошапка підозрюються в причетності до корупційної схеми з розкрадання газу в результаті спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування" (ст.191 і ст.255 КК України), а також у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом (ст .209 КК України).

Директор Національного антикорупційного бюро України від 15 червня Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого у спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, 10 з 20 учасників злочинної організації затримані, з ними проводяться слідчі дії.

Солом'янський райсуд Києва 18 червня заарештував терміном на 60 днів з правом застави в сумі 1 млн грн В.Пісного. Аналогічний термін арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн обрано Солом'янським судом О.Рябошапці.

В.Пісний і О.Рябошапка 22 червня внесли відповідні застави і були звільнені з Лук'янівського слідчого ізолятора. Однак відразу після звільнення під заставу детективи НАБУ знову затримали підозрюваних. 23 червня вони були повідомлені про підозру за ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

САП вимагала збільшення розміру застави до рівня, відповідного розміру завданої, на думку слідства, державі шкоди, і який гарантуватиме виконання підозрюваними своїх процесуальних обов'язків. Для В.Пісного - в розмірі завданих їм збитків на суму понад 1,6 млрд грн.

Солом'янський райсуд Києва 29 червня знову обрав запобіжний захід О.Рябошапці: він був узятий під варту терміном на 60 днів з можливістю внесення застави в сумі 100 млн грн.

1 липня В.Пісного доправили до Апеляційного суду міста Києва з лікарні на ношах. Засідання було перенесено на 20 липня, а сам В.Пісний до цього моменту має пройти судово-медичну експертизу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА