12:48 22.07.2016

Один український військовий загинув, двоє дістали поранень у зоні АТО за добу

2 хв читати
Один український військовий загинув, двоє дістали поранень у зоні АТО за добу

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, двоє дістали поранень, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу один український військовий загинув, двоє дістали поранень. Цих втрат ми зазнали унаслідок тривалої перестрілки під Мар’їнкою", - сказав А. Лисенка на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За його словами, на Луганському напрямку противник порушував режим тиші одразу на кількох ділянках фронту - в Станично-Луганському районі та поблизу Попасної. За минулу добу на цьому напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема 3 мінометних (в Станиці Луганській, Попасній та Троїцькому).

На Донецькому напрямку близько половини всіх обстрілів з боку НЗФ припала на Авдіївську промзону, де бойові дії тривають цілодобово. Традиційно бойовики атакують зі східного напрямку (рубежі Ясинувата - Яковлівка), і активно застосовують міномети.

Потужний мінометний обстріл з боку противника відбувся дещо північніше - в с. Новоселівка Друга. Протягом години НЗФ випустили по українських позиціях понад 40 мін.

Крім того, за минулу добу неспокійно було на Світлодарській дузі, південно-західніше Горлівки, в Опитному, Пісках. У Зайцевому вчора перемир'я зберігалося. Загалом на цьому напрямку були зафіксовані 30 провокацій.

На Маріупольському напрямку опорний пункт сил АТО в Мар'їнці був атакований ворожою ДРГ у складі 10 осіб

"Бойовики підійшли на відстань кидка гранати і відкрили вогонь по нашим бійцям зі стрілецької зброї і підствольних гранатометів.. У відповідь українські воїни використовували стрілецьку зброю, дали відсіч окупантам і відбили підступну атаку ворога. Внаслідок професійних дій наших армійців, ДРГ противника в паніці відступила", - поінформував А. Лисенко.

У Красногорівці та Широкиному НЗФ неодноразово застосовували міномети, а також танк. Загалом на Маріупольському напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, зокрема 6 - з важкого озброєння (міномети і танк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

В Одеській області відсторонено поліцейську за висловлювання щодо обов'язку чергування біля церкви

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА