13:35 22.07.2016

Спецслужби РФ мають намір використовувати хресну ходу для організації провокацій в Україні

2 хв читати
Спецслужби РФ мають намір використовувати хресну ходу для організації провокацій в Україні

Російські спецслужби мають намір використовувати хресну ходу Української православної церкви (Московського патріархату) для організації провокацій, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"ГУР МО підтверджує інформацію СБУ про спробу російських спецслужб використовувати хресну ходу для дестабілізації ситуації в Україні. За нашими даними, мета таких дій – радикалізація межконфесійної ворожнечі та поглиблення розколу суспільства на релігійній основі", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

В. Скібіцький розповів, що російські спецслужби мають намір організувати провокації проти учасників ходи "із залученням кримінальних угруповань".

"За їхньою допомогою заплановано організувати зіткнення поблизу культових споруд, а також місць масового скупчення вірян. Особливу увагу приділятимуть інформаційно-психологічному впливу на українське населення за рахунок негативного висвітлення подій в проросійських ЗМІ", - зазначив він.

За словами представника розвідки, особлива роль в організації провокацій відводиться колишнім чиновникам, зокрема, екс-главі МВС Віталію Захарченку та його довіреній особі Віктора Зубрицькому.

В Скібіцький наголосив, що ці дії спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в країні, тоді як "на сході України армія стримує агресора, який увірвався на нашу територію".

"В умовах тривалої агресії звертаємося до всіх громадян, зокрема й журналістам, із закликом не допустити відкриття Росією другого інформаційного фронту проти нашої держави і нашого народу".

Як повідомлялося, Всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ (МП) з нагоди Дня хрещення України-Русі, розпочалася 3 липня. 27 липня учасники двох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде звершена урочиста божественна літургія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА