09:26 25.07.2016

1,7 тис. осіб узяли участь у пілотному зовнішньому тестуванні для вступу на магістратуру до внз на спеціальність "право"

2 хв читати
1,7 тис. осіб узяли участь у пілотному зовнішньому тестуванні для вступу на магістратуру до внз на спеціальність "право"

Понад 1,7 тис. осіб узяли участь у пілотному зовнішньому незалежному тестуванні для вступу на магістратуру до вищих навчальних закладів на спеціальність "право", повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник міністра освіти і науки, ініціатор пілотного проекту Інна Совсун.

"Зовнішнє тестування із права для вступників до магістратури відбулося, у 2016 році на нього зареєструвалися 1 896 осіб, і явка 23 липня становила 92%", - сказала І. Совсун.

За її словами, у тестуванні брали участь випускники бакалаврських програм із права з дев'яти вищих навчальних закладів, зокрема, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету "Києво-Могилянська академія", Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (Полтавська філія) та Львівського національного університету імені Івана Франка.

За результатами тестів абітурієнти зможуть вступати на магістерські програми за спеціальністю "право" кожного з дев'яти вишів без складання додаткових іспитів, а лише подавши заяви до відповідних ВНЗ.

І. Совсун зазначила, що раніше Міністерство освіти і науки отримувало відомості про факти корупції при вступі на магістратуру, проте ця система виключає можливість корупційних дій.

"Таке тестування критично важливо для реформи правосуддя, тому що, якщо майбутні юристи спочатку привчаються давати хабарі – то як можна від них очікувати неупередженості та суворого дотримання законів", - наголосила перший заступник міністра.

І. Совсун додала, що пілотний проект щодо проведення такого тестування виявився успішним і надалі його буде продовжено та розширено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА