16:15 27.07.2016

Україна передає Таїланду чергову партію серійних ОБТ "Оплот"

3 хв читати
Україна передає Таїланду чергову партію серійних ОБТ "Оплот"

Україна передає Таїланду чергову партію нових основних бойових танків (ОБТ) БМ "Оплот-Т", побудованих на потужностях ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) у рамках укладеного в 2011 році контракту обсягом понад $200 млн.

Як повідомила прес-служба ДП "Завод ім. Малишева", акт технічного приймання військової техніки за підсумками завершення ходових і вогневих випробувань бронетехніки підписаний нещодавно прибулими до України представниками ЗС Королівства Таїланд.

Інозамовник підтвердив, що всі тактико-технічні характеристики нової бронетехніки повністю відповідають вимогам, закріпленим у контракті. Партія танків для потреб ЗС Таїланду готова до запланованого на найближчий час відправлення, наголошується в повідомленні.

На підприємстві не озвучують обсяг переданого тайського замовнику партії БМ"Оплот-Т".

За даними танкового заводу, ДП "Завод ім. Малишева" вже розпочало виготовлення наступної партії "Оплотів" для інозамовників.

Створений ХКБМ ім Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнятий на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлені перші два танки. Контракт обсягом понад $200 млн на поставку до Таїланду 49 українських танків БМ "Оплот" нового покоління укладений у 2011 році, в квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" розпочав реалізацію контракту. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними заводу, становив $30 млн. Перші п'ять машин були відвантажені тайського замовнику на початку 2014 року, ще п'ять - у грудні 2015 року, і 10 машин - навесні 2016 року.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, виконання тайського контракту заплановано завершити в повному обсязі до кінця 2016 року. "Постачання замовнику ще 29 машин, згідно з контрактом, заплановано забезпечити до кінця року, за умови одержання необхідних погоджень військового відомства", - сказав джерело.

За оцінками експертів, ОБТ "Оплот" має один із найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі - 80%. Танк оснащений, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, зокрема активну систему протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

З 2010 року Україна також забезпечує постачання Таїланду БТР-3E1 в рамках укладених в 2006 і в 2011 рр.. контрактів загальним обсягом близько $270 млн на поставку до 2015 року 233 од. БТР-3Е1. Заключна партія бронетехніки укладеного в 2011 році контракту у складі 11 од. БТР 3E1 поставлена тайського замовнику в березні 2016 року. У 2015 році під час міжнародної оборонної виставки Defense & Security-2015 в Бангкоку українська тайська сторони підписали рамкову угоду про організацію в Таїланді великовузлового складання українських БТР-3Е1 і його модифікацій.

Як повідомлялося, в умовах російської агресії в 2014 році Україна вимушено припинила низку експортних контрактів на поставку основної військової техніки, яка відвантажувалася у зону бойових дій на Донбасі. Поставки із припинених контрактів відновлені в 2015-2016 роках за рахунок планового нарощування виробничих потужностей підприємств держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА