14:02 02.08.2016

Міносвіти гарантує бюджетні місця для абітурієнтів, батьки яких загинули при участі в АТО

1 хв читати
Міносвіти гарантує бюджетні місця для абітурієнтів, батьки яких загинули при участі в АТО

Міністерство освіти і науки гарантовано виділить місця на бюджетній формі навчання для абітурієнтів, батьки яких загинули під час участі в антитерористичній операції (АТО), йдеться в заяві прес-служби відомства.

"Абітурієнтам, в яких батьки (один з батьків) загинули під час участі в АТО, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах проведення АТО і не вступили на навчання до вищих навчальних закладів на місця державного замовлення, Міністерство освіти і науки гарантовано виділить бюджетні місця", - ззаначено в повідомленні прес-служби міністерства з посиланням на департамент вищої освіти.

Такі абітурієнти мають надіслати свої дані на електронну адресу [email protected], вказавши прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, контактний мобільний телефон, а також зазначити спеціальність і виш, до якого абітурієнт вступав, але не пройшов на бюджет.

Отримавши необхідні дані, Міносвіти невідкладно зв'яжеться з керівництвом відповідного вишу, щоб його керівництво, в свою чергу, направило звернення до міністерства про виділення місць державного замовлення для зазначеної категорії вступників.

"Такий механізм був розроблений для полегшення бюрократичної процедури для абітурієнтів та мінімізувати зловживання з боку вищих навчальних закладів", - зазначено в повідомленні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА