15:48 02.08.2016

Київ виділить щонайменше 4 млн грн для компенсацій за кредитами на підвищення енергоефективності

2 хв читати
Київ виділить щонайменше 4 млн грн для компенсацій за кредитами на підвищення енергоефективності

Влада Києва у 2016 році має намір виділити з міського бюджету не менше ніж 4 млн грн для компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та підвищення енергоефективності в багатоквартирних житлових будинках, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв.

"У нас є політична воля додавати кошти залежно від потреби. Ми не обмежуємо обсягів фінансування, й у разі потреби значно нарощуватимемо їх", - сказав він на прес-брифінгу в Києві у вівторок.

Як уточнив П.Пантелеєв, компенсації за кредитами на підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках підсумовуватимуть із компенсаціями, що надаються за програмою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Угоду між департаментом житлово-комунальної інфраструктури КМДА і державним Ощадбанком та Укргазбанком для реалізації програми часткового відшкодування з міськбюджету вартості кредитів на енергоефективні заходи у багатоквартирних будинках підписано 2 серпня 2016 року. Надалі очікується приєднання до програми Укрексімбанку.

Як повідомлялося, рішення про запровадження компенсацій у розмірі 30% від суми кредиту, виданого столичним багатоквартирним будинкам на підвищення енергоефективності, Київська міська рада (Київрада) підтримала 7 липня 2016 року. Право на відшкодування з міськбюджету частини суми кредиту надається об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельним кооперативам (ЖБК), керівникам багатоквартирних будинків, іншим суб'єктам господарювання.

Компенсація передбачається за кредитами на придбання обладнання та матеріалів, виконання робіт із термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання, облаштування індивідуальних теплових пунктів, зокрема регуляторів теплового потоку згідно з погодними умовами, теплоізоляцію зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, дахів, фундаментів, а також на модернізацію систем освітлення місць загального користування.

При цьому граничний розмір відшкодування з розрахунку на одну квартиру будинку становить 14 тис. грн на рік.

Згідно з рішенням, однією з необхідних умов для отримання компенсації є наявність приладу обліку теплової енергії у багатоквартирному будинку або його встановлення під час енергоефективних заходів.

Банки-учасники програми у рамках угоди мають надавати до КМДА інформацію щодо попереднього обсягу споживання енергоресурсів багатоквартирними будинками, які звернулися по кредит на підвищення енергоефективності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА