09:40 03.08.2016

СБУ затримала на хабарі в $150 тис. чиновницю Мінагрополітики

2 хв читати
СБУ затримала на хабарі в $150 тис. чиновницю Мінагрополітики

Співробітники Служби безпеки України затримали чиновницю Міністерства аграрної політики та продовольства на хабарі на суму $150 тис. за сприяння в перемозі в тендері.

"Співробітники Служби безпеки України в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди - ІФ) Кримінального кодексу України, викрили у хабарництві начальника одного з відділів Міністерства аграрної політики та продовольства", - йдеться в повідомленні відомства, поширеному в середу.

Правоохоронці спіймали "на гарячому чиновницю в столиці на службовій стоянці міністерства під час одержання всієї суми хабара. Жінка вимагала від підприємця хабар за сприяння в перемозі в тендері на придбання державного сільськогосподарського підприємства в Харківській області, що перебуває в процесі ліквідації за борги.

Її затримано згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Найближчим часом буде оголошено про підозру у скоєнні злочину. Триває досудове слідство.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький на своїй сторінці у Facebook повідомив, що начальниця відділу Департаменту з управління державною власністю Мінагропроду діяла спільно з іншими посадовими особами міністерства.

"Досудове розслідування встановило, що чиновниця та інші посадові особи Мінагрополітики разом з арбітражним керівником державного підприємства вимагали хабар за сприяння в перемозі в тендері...", - повідомив Н.Холодницький.

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий у середу виступив з ініціативою поновлення команди відомства у зв'язку із затриманням на хабарі в $150 тис. чиновниці міністерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА