17:34 03.08.2016

"Укрцукор" хоче збільшення розміру тарифної квоти на цукор в ЄС у 15 разів

2 хв читати
"Укрцукор" хоче збільшення розміру тарифної квоти на цукор в ЄС у 15 разів

"Укрцукор" хоче збільшення розміру тарифної квоти на цукор в ЄС у 15 разів

Київ. 3 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національна асоціація виробників цукру "Укрцукор" підготує звернення до Мінагрополітики про необхідність збільшення розміру тарифної квоти для поставок в ЄС у 15 разів.

Згідно з повідомленням на сайті асоціації у середу, 1 серпня відбулася зустріч представників цукрової галузі з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим.

"У результаті зустрічі досягнуто домовленості про підготовку звернення щодо збільшення розміру квоти на експорт до країн ЄС до 300 тис. тонн", - йдеться в повідомленні.

Наразі квота для поставок цукру становить 20 тис. тонн.

На зустрічі обговорювалися питання скасування квотування виробництва та декларування цін, пошуку зовнішніх ринків збуту, захисту внутрішнього ринку від імпорту цукру, цукромістких продуктів та штучних підсолоджувачів, спрощення процедури відшкодування ПДВ.

Міністр агрополітики на зустрічі зазначив, що до 15 жовтня планується реалізувати на публічних і відкритих торгах через Аграрну біржу 60 тис. тонн цукру ДСБУ "Аграрний фонд".

Учасники зустрічі також обговорили проблему з поданням залізничних вагонів для відвантаження цукру, необхідність визначення на державному рівні річної потреби внутрішнього ринку в цукрі, іноземних інвестицій у галузь.

Як повідомлялося, Укрцукор прогнозує зростання виробництва цукру в 2016/2017 маркетинговому році (МР, вересень-серпень) на 40%, до 2 млн тонн за рахунок зростання посівних площ під цукровим буряком в цьому році на 25-30% і збільшення врожайності завдяки хорошим погодним умовам.

Перехідні залишки цукру на кінець поточного маркетингового року оцінюються в 600 тис. тонн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА