16:54 05.08.2016

УЗА просить прем'єра відновити роботу координаційної ради з питань АПК при Кабміні

2 хв читати
УЗА просить прем'єра відновити роботу координаційної ради з питань АПК при Кабміні

Роботу координаційної ради з питань АПК при Кабінеті Міністрів необхідно відновити, вважають в Українській зерновій асоціації (УЗА).

Згідно з листом-зверненням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, оприлюдненим на сайті УЗА, така рада працювала багато років при багатьох урядах і була скасована за час президентства Віктора Януковича.

У рамках роботи ради готувалися і вводилися в дію проекти постанов, розпоряджень, доручень Кабміну, що дозволяло швидко і ефективно вирішувати проблеми АПК. Всі необхідні документи з відновлення ради при Кабміні - в уряді.

На першому засіданні УЗА пропонує розглянути питання тінезації обігу сільськогосподарської продукції через діяльність підприємств, що здійснюють свої закупівлі у виробників за готівковий розрахунок.

"Це призводить недоотримання державним бюджетом величезних коштів у вигляді податків: з одного боку через недосконалість готівкових розрахунків, з іншого - через недоотримання прибутку зернотрейдерами, які працюють повністю прозоро, в правовому полі", - йдеться в зверненні.

УЗА також вважає доцільною і необхідною розробку Мінфіном і НБУ механізмів і відповідних нормативних актів, які зможуть створити сприятливі умови співпраці для агровиробників і зернотрейдерів, звести нанівець інтерес учасників ринку в готівкових розрахунках.

Асоціація пропонує створити на основі реєстру ДФС бази несумлінних агропідприємців з доступом для зареєстрованих користувачів. Співпраця з "тіньовиками" має бути заборонено, а відповідальність за порушення податкового законодавства покладено на підприємство, яке здійснює вказані правопорушення.

УЗА хоче ініціювати ухвалення постанови НБУ щодо зменшення ліміту видачі готівки банківськими установами юридичним особам; заборонити укладати договори комісії, за якими здійснюються поставки агропродукції, у зв'язку з можливістю застосування тіньових схем в операціях за такими договорами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА