10:20 08.08.2016

Пропуск громадян на КПВВ "Каланчак" знову закрито

2 хв читати
Пропуск громадян на КПВВ "Каланчак" знову закрито

Пропуск громадян і транспортних засобів на контрольно-пропускному пункті "Каланчак" на адміністративному кордоні з окупованою РФ Автономною Республікою Крим знову припинено, повідомляє прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Близько опівночі 8 серпня окупанти знову припинили пропуск осіб через КПВВ "Каланчак". Таким чином, станом на 7.30 8 серпня на КПВВ "Чонгар" пропуск здійснюється в обидва боки, але вкрай повільно, через КПВВ "Чаплинка" правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск лише тих, хто прямує на тимчасово окупований півострів, і повністю заблокованим залишається КПВВ "Каланчак". На цьому напрямку російські правоохоронці не здійснюють пропуск в обидві сторони", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок вранці.

При цьому, за словами прес-секретаря прикордонного відомства, суттєвого скупчення автотранспорту на КПВВ на двох робочих пропускних пунктах немає: в чергах на КПВВ "Чонгар" і "Чаплинка" стоять не більш ніж 50 автомобілів.

За його словами, ситуація на КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом залишається напруженою, але контрольованою. "Підвищеною залишалася і активність ЗС РФ поблизу адмінкордону. 7 серпня прикордонники спостерігали польоти щонайменше 9 вертольотів Мі-8 ЗС РФ на висоті до 1 км без порушення адмінкордонц, і 2 БПЛА. На різних ділянках до позицій ЗС РФ під'їжджала військова техніка: вантажні автомобілі й БМП", - повідомив О.Слободян.

Як повідомлялося 7 серпня близько 7:00 ранку на адмінкордоні з Кримом було призупинено здійснення пропускних операцій громадян і транспортних засобів на всіх трьох пунктах пропуску в обох напрямках. Близько 10.50 пропускні операції на КПВВ "Чонгар" були відновлені, але спочатку тільки на виїзд з окупованого півострова; пізніше з'явилася інформація, що цей КПВВ уже працює на пропуск в обох напрямках.

Близько 14:30 того ж дня на контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" були відновлені пропускні операції для осіб і транспортних засобів, що прямують до Криму. При цьому особи та транспортні засоби, які рухалися в бік виїзду з окупованого півострова, на цих КПВВ не пропускають.

Директор кримськотатарського телеканалу "ATR" Айдер Муждабаєв повідомив про високу концентрацію військової техніки на півночі півострова - в Джанкої та на північ від нього. Один з організаторів блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що на адмінкордоні з Кримом були чутні автоматні черги, солдати блокували охочих виїхати з півострова.

Заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука повідомив, що в окупованому Криму відбуваються військові навчання, що і могло стати причиною припинення пропуску громадян на пунктах пропуску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА