13:07 10.08.2016

Екс-нардеп Медяник був посередником між сепаратистами "ЛНР" і українською стороною

2 хв читати
Екс-нардеп Медяник був посередником між сепаратистами "ЛНР" і українською стороною

Колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник, підозрюваний в скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території України, займався посередницькою діяльністю між "ЛНР" і українською стороною, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Медяник виступав посередником між українською стороною і сепаратистами "ЛНР", - сказав Ю.Луценко на прес-конференції в середу в Києві.

Генпрокурор висловив надію на те, що В.Медяник даватиме свідчення. "Особливість полягає в тому, що під час сепаратистських подій в Луганську, а потім захоплення російськими терористами приміщення СБУ та обласної адміністрації, екс-народний депутат Медяник виступав посередником між українською стороною, сепаратистами і терористами", - сказав Ю.Луценко

За його словами, В.Медяник на той момент "грав позитивну роль для української держави, але це не звільняє його від підозр, які є у слідства щодо нього".

"Якщо пан Медяник буде співпрацювати зі слідством, я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжено на наступні два місяці. Якщо ні й буде далі тактика, яку нав'язує адвокат Єфремова (екс-глава фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов - ІФ), значить він, як і Єфремов, піде в суд за найбільш тяжкими статтями, які можна собі уявити", - зазначив генпрокурор.

Він наголосив, що слідство планує до кінця року завершити розслідування цієї справи. "Справа доволі підкріплена доказами і буде спрямована до суду, правда, будуть ще затримання у цій справі. Ми робимо зараз всі необхідні законні дії, щоб це були не просто затримання, а затримання з арештами і доказовою базою", - підсумував Ю.Луценко.

Як повідомлялося, вранці 7 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в рамках справи заарештованого О.Єфремова затриманий наступний фігурант - В.Медяник.

Пізніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що В.Медяник підозрюється "в скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ч.3 ст. 110 Кримінального кодексу України; у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ч.1 ст.258-3 Кримінального Кодексу України ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА